Koksijde zomert en dat betekent een bomvol programma vol evenementen. 

zaterdag 2 en zondag 3 juli, Koksijde

BK Kunstvliegen – Belgisch kampioenschap luchtacrobatie Koksijde (BOACK) en airshow (10-18 uur)

Zijn vliegtuigen helemaal je ding? Mis het Belgisch Kampioenschap Luchtacrobatie niet! Afspraak zaterdag 2 en zondag 3 juli op de vliegbasis langs de Ten Bogaerdelaan.
Info en inschrijvingen: www.westaviationclub.be

Spectaculair luchtvaartsportevenement waarin de jury via verschillende acroprogramma's en klassen de bekwaamheden en uitvoering van de piloten evalueren. Tussen de acrobatische toeren van de deelnemers voorziet de organisatie diverse topdisplays van verschillende teams. Je ziet o.a. The Red Devils, de NH90 en een gyrocopter aan het werk.

Kriebelt het en wil je zelf ook in de lucht? Dat kan! Ter plaatse kan je een luchtdoop boeken. Ook op de grond is er vanalles te beleven: bekijk de vliegtuigen van dichtbij of maak kennis met het mughelikopterteam uit het tv-programma Helden van hier uit de lucht. Er zijn ook standjes voor een hapje en een drankje, voor kinderen is er animatie voorzien (knutselhoek, grime).

Gezellig kuieren kun je doen langs de verschillende standjes en in de nomadentent kun je samen iets eten of drinken. Je ziet ook een F16 en een Agusta-helikopter.

Praktisch: het evenement is gratis, na registratie via de website www.westaviationclub.be, parking kost vijf euro per voertuig. Organisatie: West Aviation Club (samen met de Belgian Aerobatic Club, Koksijde en Defensie)

woensdag 6 juli, Koksijde

Opendeur Luchtmachtbasis met vliegdemonstratie van o.a. NH90 Search and Rescue, F16, Red Devils en A109

Basis Koksijde opent de deuren voor het grote publiek tussen 13 en 17 uur. Maak van dichtbij kennis met de diensten van onze eenheid en je krijgt een breder beeld van de andere federale en regionale diensten (politie en brandweer). Daarnaast vinden er ook vliegdemonstraties plaats van o.a. NH90 Search and Rescue, F16, Red Devils en A109.

De organisatie steunt drie goede doelen: vzw Fonavibel (nationaal hulpfonds slachtoffers vliegwezen), De Vleugels uit Klerken (ondersteuningscentrum voor mensen met verstandelijke en/of meervoudige beperking) en de Vrienden der Blinden (opleidingscentrum voor blindengeleide honden in Koksijde). Steun één van deze goede doelen en maak kans p een luchtdoop. De toegang tot de open deur is gratis, parkeren kost 5 euro.

maandag 11 juli, Zeedijk Oostduinkerke

Vlaanderen Feest! met optredens van Band of Musos, o.a. Ben Crabbé en Eric Melaerts

logo's Vlaanderen Feest en Feest Vlaamse Gemeenschap

Op maandag 11 juli treedt de Band of Musos op met o.a. Ben Crabbé (De Kreuners), Filip Bollaert en Eric Melaerts in het kader van de Vlaamse Feestdag. De Band of Musos begint om 21.30 uur aan hun optreden op de Zeedijk van Oostduinkerke. Ben Crabbé en co geven 90 minuten lang het beste van henzelf. Vlaanderen Feest! sluiten we af met een spetterend vuurwerk op het strand van Oostduinkerke.

donderdag 14 juli, Grardplein Sint-Idesbald

Bal Populaire: Sandra Kim met liveband (gratis)

Op de Franse feestdag, donderdag 14 juli, treedt Sandra Kim met liveband op in Sint-Idesbald. Om de winnares van seizoen één van the Masked Singer aan het werk te zien moet je op het Grardplein in Sint-Idesbald zijn. Optreden is gratis en start om 20 uur.

zaterdag 16 en zondag 17 juli, Wulpen

Wulps Weekend: Landelijk Feest & veeprijskamp met kinderanimatie (zaterdag)

Humoristisch aperitiefconcert, kippenfestijn, straattheater, enz.  (zondag)
Nog niets op de agenda staan tussen 14 en 17 juli? Dan moet je zeker naar het Wulps Weekend! De organisatoren  hebben een goed gevuld programma voor je in elkaar gepuzzeld.

Optredens, straatanimatie, een BBQ, een kippenfestijn.

Op zaterdag 16 juli vindt het Landelijk Feest plaats. Naast de kinderanimatie en de kermiskraampjes is er ook een gezellige ambachtenmarkt. De moeite dus!
 

Foto van het Wulps weekend in 2020

woensdag 3 augustus, Zeedijk Koksijde-Bad (E. Terlinckplein)

Fortenbouwwedstrijd voor kinderen (start: 13.30 uur)

De handelaarsvereniging Koksijde Shopping organiseert een wedstrijd forten bouwen voor kinderen. Er zijn twee categorieën: 7-10 jaar en 11-14 jaar. De exacte timing van de wedstrijd is in functie van de getijden. Eerst verzamelen de fortenbouwers aan de rotonde, ter hoogte van kunstwerk De Poort. Daarna trekken de deelnemers naar het strand en begint de wedstrijd. Het fort dat het langst overeind blijft bij opkomende zee wint. Alle deelnemers krijgen een prijs, de top-drie ontvangt één van de hoofdprijzen. Inschrijven: individueel of in groep (max. per 5), horloge Zeedijk, Koksijde-Bad op de dag zelf: 10-12 uur. Info: Jean-Claude Depry (jeanclaude.depry@gmail.com)

Organisatie Shopping Koksijde, Cat. 7-10 en 11-14 jaar. Gratis. Inschrijven: de dag zelf, individueel of per 5 – contact: jeanclaude.depry@gmail.com

Zondag 14 augustus, Oostduinkerke-Dorp

Ga op zoek naar verborgen schatten: rommelmarkt

De jaarlijkse rommelmarkt vindt plaats op zondag 14 augustus tussen 6 en 17 uur.

Kom langs en tik leuke tweedehandsspullen op de kop.

zaterdag 20 augustus, Sint-Idesbald

Sint-Idesbald zingt (vanaf 19 uur)

Met een live band, om 20.30 uur is er een massazangspektakel

Op zaterdag 20 augustus vindt op het G. Grardplein het evenement Sint-Idesbald zingt plaats. Vanaf 19 uur staan een liveband op het podium voor een spetterend optreden vol meezingers. Om 20.30 uur start het massazangspektakel waarin iedereen zingt en swingt aan de hand van een krantje met alle liedjesteksten. Het publiek is de ster van de avond.

Nadien volgt een spetterend vuurwerk.

Fortenbouw op 3 augustus

dinsdag 23 tot vrijdag 26 augustus

Wandeltocht Vierdaagse van de IJzer met op maandag een openingsmoment (18 uur, Astridplein)

Haal je stapschoenen maar van onder het stof voor de 49e editie plaats van de Vierdaagse. Net zoals vorige jaren maak je stevige wandelingen aan onze kust en in de Westhoek.

Is vier dagen te veel? Kies zelf welke dagen je (niet) stapt en hoeveel km. Elke dag biedt de organisatie wandelingen aan van 8, 16, 24 en 32 km. Voor G-sporters zijn er alternatieve routes. Het parcours is voor rolstoelen en buggy’s toegankelijk.

Openingsplechtigheid op maandagavond 22 augustus

Het startevent vindt plaats om 18 uur op het Astridplein. De paardenvissers, mee aan de oorsprong van de vierdaagse, begeleiden de prominenten van de Zeedijk tot aan het monument van de gesneuvelden aan de Sint-Niklaaskerk.

Aftrap Vierdaagse van de IJzer in Koksijde op dinsdag 23 augustus

Stap samen met duizenden andere wandelaars de eerste wandeldag in van de Vierdaagse van de IJzer. Het start- (8 uur) en aankomstpunt van de eerste dag  is het plein voor de Sint-Niklaaskerk. Mis zeker de demo's parachutespringen niet op het strand van Sint-Idesbald.

Schrijf je in via www.vierdaagse.be.

Geen zin om mee te stappen? Kom dan zeker langs in het tentenkamp (Tepelhoornstraat). Geniet elke avond van een lekker drankje of een liveoptreden


vrijdag 26 augustus, Ster der Zee (Koninginnelaan-Prof. Blanchardlaan-Zeedijk)

International K9-Day: samenkomst politie, douane, defensie en civiele veiligheid met o.a. hondendemo's

Deze dag is een gratis belevingsdag in het teken van hulpverleningshonden en hun begeleiders. Het evenement ontving vorig jaar 300 honden van politie, defensie en douane.

Snuif de adrenaline op tijdens de demonstraties op het strand, breng een bezoek aan het veiligheidsdorp waar je kennismaakt met alle veiligheidsdiensten en geniet van de randanimatie voor jong en oud.