Verscholen in de prachtige Noordduinen vind je het Vanneuvillehuis. In dit recent gerestaureerde huisje word je ondergedompeld in de wereld van de Koksijdse kunstenaar Walter Vilain (1938-2019). 

De jonge Walter werd beïnvloed door o.a. Paul Delvaux en George Grard, beroemde meesters uit de 'School van Sint-Idesbald'. Het Vanneuvillehuis toont onder meer een permanente collectie kunstwerken van Walter Vilain.

Je zal er ook meer te weten komen over de Noordduinen, een biologisch waardevol duingebied met een grote verscheidenheid aan vegetatietypes.

Lees ook verder onder de beelden.

Chez Walter: concert Elke Prinsier op donderdag 7 april

Chez Walter: concert Speelman Iwein op donderdag 14 april

Zoektocht voor gezinnen

Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen, stelde de dienst Cultuur en Erfgoed de zoektocht ‘Duinsafari’ samen waarin je op zoek gaat naar de code van de schatkist. 

De safari bestaat uit een logboek en een rugzak met materiaal. Deze rugzak kan uitsluitend worden afgehaald in het Vanneuvillehuis tegen betaling van een waarborg (10 euro). Wanneer je de rugzak terugbrengt, krijg je deze waarborg terug.

Praktisch

  • Adres: Middenlaan 103, Koksijde
  • Openingstijden in schoolvakanties: di-vr: 10 tot 12 uur & 13.30. tot 16.30 uur/ weekends: 13.30-16.30 uur. Gesloten op maandag. Op feestdagen enkel open in de namiddag.
  • Reserveren hoeft niet meer. Je kan gewoon tijdens de openingstijden binnenspringen.
  • Hou aub rekening met de social distancing. Een mondmasker dragen is ook verplicht (vanaf 12 jaar).
  • Een gegidste rondleiding is ook een  aanrader. De inkomprijs blijft gratis, maar je betaalt wel 60 euro voor de gids. Een gidsbeurt online reserveren kan via de webshop. Maximaal 15 personen kunnen deelnemen per groep. Gegidste rondleidingen kunnen ook buiten de schoolvakanties plaatsvinden.