Maurits Groeninck is een reisleider van verre bestemmingen. Hij gidst regelmatig buitenlandse groepen in Brugge en Gent en organiseert ook wandelingen.

Maurits is ook Westtoer enquêteur en heeft een voorliefde voor het Spaans. Hij bezocht ondertussen al 34 landen verspreid over Europa, Afrika en Amerika. Sinds 2016 is Maurits fan van de pelgrimswegen naar Santiago de Compostella (Spanje) en dat onder invloed van enthousiaste senioren in Koksijde die hem voorgingen. De microbe kreeg hem te pakken na zijn eerste staptocht (van 200 km) op Galicische bodem. Zijn presentatie Veilig reizen en terugkeren krijgt een vervolg met deze lezing Pelgrims stappen stevige tochten in tijden van corona. Ontdek zijn verhaal van zeven caminos (wegen) naar Compostella, ca. 1.800 km stappen in Spanje en Portugal. Genieten of afzien?
 

Waarom stappen naar Noord-Spanje? Wat is de beste voorbereiding en hoe verloopt de tocht? Je hoort en ziet het hele verhaal. Nieuwsgierig naar de ervaring, foto's, avonturen en tips van Maurits Groeninck?

De presentatie vindt plaats op dinsdag 19 april, van 19.30 tot 21 uur, in de W. Elsschotzaal. Prijs: 3 euro.