Een eeuw van toewijding aan de levering van kwalitatief en circulair kraanwater. Sinds haar ontstaan in 1924 als de Intercommunale Waterleidingsmaatschappij van Veurne-Ambacht (IWVA) legde Aquaduin een opmerkelijke reis af.

Meer lezen

Wie graag wandelt in duin en polder merkte dat het grondwaterpeil uitzonderlijk hoog is. Dat zie je aan de poelen die gevuld zijn tot aan de rand en de ondergelopen weiden of de drassige wandelpaden. 

Meer lezen

De waterbevoorrading tijdens de Eerste Wereldoorlog een groot probleem was?

Meer lezen

Sinds 2002 gebruikt Aquaduin het rioolwatereffluent (gezuiverd afvalwater, red.) van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Wulpen als bron voor de productie van infiltratiewater

Meer lezen

Aquaduin (het voormalige IWVA) voorziet de drinkwaterproductie en -distributie in Alveringem, De Panne, delen van Diksmuide (Lampernisse, Oostkerke, Pervijze & Stuivekenskerke), Koksijde, Nieuwpoort en Veurne.

De intercommunale beschikt voor de productie van drinkwater over twee waterwinningen in duingebieden: Sint-André in Koksijde en de Westhoek in De Panne.

Meer lezen

Tij-dingen sprak met Bart Clarebout, verantwoordelijke voor bezoekerscentrum De Doornpanne. Het bezoekerscentrum verwelkomt elk jaar duizenden bezoekers en maakt je wegwijs in natuur- en waterwingebied De Doornpanne. Je vindt er een tentoonstelling over de waterwinning en de fauna en flora van het natuurgebied.

Meer lezen