Op zaterdag 18 mei herdenken we de overleden soldaten. Kom om 10 uur naar het Coxyde Military Cemetery voor een plechtig moment waarbij de gevallen helden worden herdacht aan de hand van hun levensverhalen, met passende muziek.

Om 14.30 uur geeft Luc Vanacker een rondleiding. Wist je dat er in Koksijde-Dorp ruim 150 slachtoffers liggen van militaire operaties, zoals de inscheping bij Duinkerke (mei-juni 1940), en piloten van gevechtsvliegtuigen of bemanningen van bommenwerpers?

In onze gemeente kennen we de Canadese soldaat Charles Richards die sneuvelde tijdens de bevrijding van Sint-Idesbald en jaarlijks herdacht wordt. Richards zelf ligt in Adegem, maar in Koksijde-Dorp liggen er wel Canadezen die vielen bij het Beleg van Duinkerke (tot 9 mei 1945).

Ook op zaterdag 11 mei om 14.30 uur, vindt dezelfde gidsbeurt plaats. 

War Graves Week

Van 11 t.e.m. 19 mei is het War Graves Week. Deze jaarlijkse herdenking is een initiatief van Commonwealth War Graves Commission (CWGC). Het thema dit jaar is 'sharing their stories - World War II'. 

De CWGC is wereldwijd gerenommeerd op het vlak van herdenkingen. Deze samenwerking met de regeringen van Australië, Canada, India, Nieuw-Zeeland-Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk wil de 1,7 miljoen mannen en vrouwen uit het Gemenebest herdenken die het leven lieten tijdens één van beide wereldoorlogen. Alle begraafplaatsen, gedenktekens, landschappen en documenten die onder de zorg vallen van de CWGC vind je terug op 23.000 locaties en in ruim 150 landen.