In de rubriek De fakkel van Koksijde draagt een inwoner het woord over aan iemand anders. De enige voorwaarde is dat hij of zij een directe link heeft met Koksijde.

Peter Dalle kreeg de fakkel in juli en gaf die door aan Corinne D'Hulster.

Tij-dingen: Leg eens kort uit wie je bent, wat je doet en waar je vandaan komt.

Corinne D'Hulster: "Ik ben de kleindochter van paardenvisser Jules de rosten Durant en geboren in Maaseik op 22 november 1966. Eddy D'Hulster (ook paardenvisser) en Rosa Durant zijn mijn ouders. Ik ben getrouwd met Johan Casier en heb twee plusdochters (Oona en Ella). We zijn een echte paardenvissersfamilie, want ook Johan is paardenvisser, net als hij trek ik regelmatig de zee in met mijn paard. Mijn vader werkte vroeger in Maaseik, maar we zijn begin 1967 verhuisd naar Oostduinkerke om de manege van mijn grootvader te helpen runnen. Samen met mijn man, Ella en Ian Vanderstricht baat ik Estaminet De Peerdevisscher uit."

T-d: Wat doe je om tot rust te komen?

Corinne: "Mijn grootste rust vind ik bij onze paarden. Dat is al altijd zo geweest, want ik ben opgegroeid met paarden rond me. Mijn hele leven lang ben ik vergezeld geweest door die dieren en eigenlijk ook honden. Ik kan me geen leven zonder inbeelden."

T-d: Heb je nog andere hobby’s of passies?

Corinne: "Paarden zijn mijn passie. Al toen ik 8 jaar oud was, verhuurde ik in de zomer pony's – samen met Carine Coulier en Bernard Debruyne. Toen ik 14 was, leerde ik paardenvissen van mijn vader en grootvader. Ik ben wel gestopt met de paardenvisserij omdat ik niet werd erkend als paardenvisser. Reizen en muziekoptredens bijwonen, zijn twee van mijn andere hobby's."

T-d: Genieten: wat is dat voor jou?

Corinne: "Mijn grootste genot? Met een paard in zee rijden. Iets gaan eten of een terrasje doen met vrienden en familie laat ik ook niet aan me voorbijgaan."

T-d: Heb je al overwogen om te verhuizen?

Corinne: "Ik ben een kind van de zee. Niet geboren, maar zeker wel getogen. Oostduinkerke of de zee missen? Nee, echt niet."

Paarden zijn mijn passie. Al toen ik 8 jaar oud was, verhuurde ik in de zomer pony's.

T-d: Wat maakt onze gemeente uniek?

Corinne: "Zowel op sport- als cultureel vlak zijn we een gemeente met de faciliteiten van een grootstad."

T-d: Neem ons mee naar je favoriete plek in onze gemeente.

Corinne: "De Guldenzandstraat en dan vooral het stuk vanaf manege Ter Duinen tot aan de Peniche. Ik vind dat tijdens alle seizoenen de mooiste straat."

T-d: Wat vind je de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend?

Corinne: "Na corona beseffen mensen - zowel jong als oud - meer dat ze moeten genieten. Je leeft maar één keer."

T-d: Tot slot. Wie krijgt De fakkel van Koksijde van jou en waarom?

Corinne: "Ik geef de fakkel door aan een goede vriendin: Eveline Wallaert. Zij is de vrouw van brandweerkolonel Kristof Dorné en meter van de harmonie Koninklijke Vrienden van de Brandweer. Zij bewijst dat achter elke sterke man ook een sterke vrouw staat."