De kerstverlichting in onze gemeente heeft een ijzersterke reputatie.
Veel mensen komen speciaal naar Koksijde om zich onder te dompelen in de sfeer met lichtjes.

Ook deze winter wordt een voltreffer. De dienst Technieken o.l.v. Neal Baelen maakt alles zelf en is al sinds mei bezig met de blikvangers. Een extra reden om tijdens de donkere dagen toch die levensbelangrijke buitenlucht op te snuiven. Je weg wordt verlicht door onze schitteringen. Lokaal Bestuur Koksijde zorgt letterlijk voor licht aan het einde van de tunnel. Zeker in deze tijden kunnen we ons hier allemaal aan optrekken. In grote lijnen zorgt de gemeente voor sfeerverlichting in de omgeving van dorpskernen, handelszones en kerken. Nieuw deze winter zijn een aantal ankerpunten op onze zeedijken zoals in Koksijde-Bad.

Nieuwe schitteringen

 • Koksijde-Bad (De Poort, Zeelaan)
  Een grote ijsbeer skiet aan de rotonde het nieuwe jaar in. Dit kunstwerk wordt de blikvanger van de kerstschitteringen in Koksijde. Let vooral op zijn hoofd.
 • Oostduinkerke-Dorp
  De grote kerstbomen krijgen een nieuw jasje om de winter schitterend te doorstaan. Ook het Konzplein verwelkomt enkele kerstbomen.
 • Oostduinkerke-Bad
  Ook dit jaar voorziet Koksijde een Bos van Commerce op het strand. De bomen worden verder uit elkaar gezet zodat er meer plaats is. Zo wandel je in coronaveilige omstandigheden door het strandbos.
  In de Albert I-Laan moesten onze technici extra creatief zijn. De verlichtingspalen zijn aan vernieuwing toe waardoor die de kerstlichten niet van stroom kunnen voorzien. Daarom wordt elke verlichtingspaal geflankeerd door een kerstboom en strooit de kerstman her en der met verlichte cadeaus.
 • Zeedijk
  Op het Zouavenplein en het Prof. Blanchardplein staan fonkelende kerstbomen. Zo baadt het strand ook in kerstverlichting.

Opfrissing

Alle kerstlichtjes kregen tijdens de zomer een opknapbeurt. Alle snoeren werden gecontroleerd en ook alle lichtjes werden getest. Een titanenwerk.

Nog tot 3 januari

De kerstverlichting brandt nog tot zondag 3 januari. Telkens van 7 tot 9 uur en 15 tot 23 uur.

Op kerst- en oudejaarsavond branden de lichtjes tot ’s anderendaags 9 uur.

Prettige feestdagen!