De winter staat voor de deur. Geen aangename tijd voor personen met een beperking, zieken, ouderen en mensen die eenzaam zijn. Veel mensen zitten tijdens de korte en koude winterdagen alleen thuis.

Zeker in deze coronatijden moeten we extra aandacht besteden aan mensen die het moeilijk hebben. Zo draag jij jouw steentje bij. In je eigen buurt wonen misschien mensen die eenzaam zijn of die moeite hebben om de winterdagen door te komen. Een kleine attentie, een bezoekje of een boodschap doen dan deugd.

Vind je het moeilijk om die stap te zetten? Meld dan een mogelijke probleemsituatie aan het Sociaal Huis: katleen.calcoen@sociaalhuiskoksijde.be of 058 53 43 10.

Een warme kerstperiode voor iedereen

De kerstdagen zijn een tijd vol warmte. Helaas niet voor iedereen. Wie deze warmte niet heeft, voelt in die periode een groot gemis. Zijn de feestdagen voor jou geen prettige periode? Ben je alleenstaand of heb je niet veel sociaal contact? Neem dan contact op met het Sociaal Huis: katleen.calcoen@sociaalhuiskoksijde.be of 058 53 43 10

Heb je hulp nodig bij het ruimen van sneeuw?

Vorige winters telden weinig sneeuwdagen, maar toch blijf je best alert. Want volgens het politiereglement moet je bij sneeuw en ijzel het voetpad vrij maken. Het Sociaal Huis stelt vrijwilligers ter beschikking om sneeuw te ruimen bij mensen die door de barre omstandigheden niet buitenraken. Bij een hevige sneeuwbui bel je de sneeuwtelefoon: 058 53 43 10. Voor deze dienstverlening betaal je 5 euro per uur en een kilometervergoeding van 0,34 euro per km.

Belangrijk: de sneeuwtelefoon is er alleen voor zorgbehoevende personen die de sneeuw niet zelf kunnen ruimen. Bel naar het Sociaal Huis (elke werkdag: 9-12 uur en 13.30-16 uur) en na dat telefoontje komt zo snel mogelijk een sneeuwruimer langs. Niet op feest- en weekenddagen en donderdagnamiddagen. 

Sneeuwtelefoon Sociaal Huis: 058 53 43 10 of vrijwilligers@sociaalhuiskoksijde.be