Je bent nooit te oud maar ook nooit te jong om te leren. Dat de gemeente Koksijde een gevarieerd aanbod heeft aan cursussen, lezingen en workshops voor iedereen vanaf 18 jaar, ontdek je in onze editie van het programma Unieke Stadsprojecten (Focus/WTV). 

We vertellen je alles over het traject dat onze K-ambassadeurs doorlopen, gaan langs tijdens een les wetenschappelijke nascholing van de UGent,… Levenslang leren biedt tal van voordelen én kansen. Een verrijking in tijden van permanente verandering door o.a. digitalisering, technologie en andere ontwikkelingen.

Wil je graag een nieuwe hobby leren of je kennis verruimen? Dan is Levenslang Leren zeker iets voor jou!  

Aflevering 1: algemene info

​​​​​​Levenslang leren is goed voor je mentale welzijn én je ontmoet ook nieuwe mensen. Je kan kiezen voor een cursus van verschillende weken of eens eenmalig een lezing bijwonen. Het ‘levenslang leren’ aanbod is voor iedereen vanaf 18 jaar.

Video

Aflevering 2: het aanbod

​​​​​​Heb je zin om een nieuwe taal te leren? Kan je nog altijd niet goed overweg met de smartphone? Wil je je conditie wat bijschaven met een nieuwe sport? Of wil je je wat meer verdiepen in thema’s zoals wetenschap, erfgoed of natuur? Het aanbod levenslang leren in Koksijde biedt voor elk wat wils. Door levenslang te leren houden we onze grijze massa in beweging. Je blijft mentaal alert. Én nog een interessant voordeel: actief bezig zijn met iets nieuws, maakt je gelukkig.

Video

Aflevering 3: sport en rondleidingen

​​​​​​Actief bezig zijn is belangrijk op elke leeftijd. Sporten is goed voor lichaam en geest. En een nieuwe sport leren activeert je spieren én je hersencellen. Daarom vind je in het aanbod Levenslang leren van de gemeente Koksijde ook verschillende sportcursussen voor volwassenen vanaf 18 jaar. Je kan het sportieve ook aan het aangename koppelen en een geleide wandeling volgen in Koksijde. Het natuureducatief centrum Duinenhuis organiseert regelmatig educatieve natuurwandelingen.

Video

Aflevering 4: K-ambassadeurs

​​​​​​Heb je al eens een toeristische rondleiding gekregen in Koksijde? Dan was jouw gids geen gewone gids maar een K-ambassadeur. De K-ambassadeurs zijn vrijwilligers die, nadat ze een opleidingstraject van enkele jaren doorlopen hebben, een diploma krijgen als K-ambassadeur en als enige mogen gidsen in de gemeente Koksijde. De K-ambassadeurs zijn een grote meerwaarde voor het toeristisch imago van onze gemeente.

Video