Het is tijd om je hart te tonen. Van 8 tot 15 december schittert Koksijde met liefde en warmte tijdens de 'Koesterweek' van Het Berrefonds.

Meer dan 200 steden verenigen zich om gezinnen die een kind* missen te omarmen.

Een hartverwarmende start

Op vrijdag 8 december hangt de 'Koestervlag' uit als teken van solidariteit en medeleven. Christine Vandenhole, oprichter van Het Berrefonds, onderstreept de kracht van deze boodschap: "Iedereen kent iemand die een kind verloor. Via een klein gebaar bieden we troost en warmte, zeker in de aanloop naar de feestdagen. De blijvende erkenning van hun kind is onschatbaar voor deze ouders."

Van 8 tot 15 december organiseert Het Berrefonds gratis webinars en podcasts over rouw en verdriet: meer details

Acties in Koksijde

Overal hartjes

De hele week lang willen we zoveel mogelijk hartjes in ons straatbeeld. Handelaars kunnen hartjes in hun etalages plaatsen en ook op ramen en deuren verschijnen hartjesaffiches. Draag een hartjespin (bestel via koesterweek.be) en deel je steun op sociale media. Wereldlichtjesdag op zondag 10 december verenigt mensen wereldwijd in het aansteken van een kaars voor gemiste kinderen.

Hoe deelnemen?

  • Maak een mooie foto
  • Gebruik volgende hashtags #Berrefonds #Koesterweek #Toonjehart
  • Tag @Koksijde_Oostduinkerke. Of stuur je foto naar chiara.sartor@koksijde.be.
  • Je kan ook een kleurplaat inkleuren of een affiche ophangen. Download ze op koesterweek.be/downloads 

Herinneringsmuur in de bib

Tijdens de Koesterweek vind je een hoekje terug met o.a. boeken over rouw en troost bij het verlies van een kind. Op de herinneringsmuur kan je de naam van je kindje*, een gedicht, brief of tekening ophangen. Ook online kan je de naam van jouw (klein)kindje doorgeven

Troostkaartjes 

Graag je medeleven tonen aan (groot)ouders die een (klein)kind verloren? Bij de handelaars en lokale diensten kan je gratis troostkaartjes vinden. Schrijf een mooie boodschap met troostende woorden. Elk warm gebaar wordt ontzettend gewaardeerd.

Wereldlichtjesdag

Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Over de hele wereld steken we om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kindjes* die gemist worden. 

Koesterweekchallenge

Het Berrefonds lanceert de Koesterweekchallenge. Vind een hartje in de natuur of maak er zelf één op je werkplek, sportclub of favoriete gerecht. En deel het op sociale media.

Toon je hart op jouw manier

Ben je niet actief op sociale media? Stuur een berichtje, een kaartje of laat bloemen bezorgen aan iemand in je omgeving die een kind verloor. Elk warm gebaar wordt gewaardeerd.

>> Van 8 tot 15 december organiseert Het Berrefonds gratis webinars en podcasts over rouw en verdriet.

>> Details lees je op www.koesterweek.be