Je vindt 9 deelwagens (Panda of Fiat 500) in onze gemeente. Koksijde werkt hiervoor samen met de firma claus2you. Wist je dat Koksijde in de prijzen viel als sterkste nieuwkomer autodelen? 

Koksijde kreeg een Vlaamse award voor de sterkste nieuwkomer in autodelen. We kregen de award van minister Rutten op de uitreiking van de autodeelawards, een initiatief van het Agentschap Binnenlands Bestuur en autodelen.net

Het is een succesverhaal, dus voorzien we twee extra voertuigen: in de Albert I-laan (bij huisnummer 185) in Groenendijk en bij de Kerkepannezaal (parking W. Elsschotlaan-Strandlaan).

Alleen maar voordelen

Autodelen biedt heel wat pluspunten. Een gedeelde wagen vervangt al snel vijf tot tien privéwagens, er is minder energie nodig om wagens te maken en de CO2-uitstoot daalt met twintig procent. Bovendien is het ook heel handig. Je haalt een auto op één van de standplaatsen op en je zet die op dezelfde plaats terug. Het uurtarief bedraagt 2,99 euro. Bij dit bedrag wordt alleen het verbruik van de gereden kilometers opgeteld: 0,25 euro per kilometer. Als je de wagen langer dan negen uur gebruikt, geldt het dagtarief van 25 euro. Zonder waarborg of abonnementskosten.

Geen verplichtingen

Niet alleen het milieu haalt voordeel uit een deelwagen, jij natuurlijk ook. Je gebruikt een voertuig op maat van jouw situatie. Heb je de wagen niet meer nodig? Zet die dan terug op de standplaats en voor de rest heb je geen verplichtingen of kosten. Naar de autokeuring gaan of naar de garage voor een onderhoud? Allemaal niet meer nodig.

deelauto's

3.000 euro

Daarnaast doe je ook jouw portemonnee een plezier. Vergeet de dure aankoopprijs van een auto, de bijhorende belastingen en verzekeringen of de hoge brandstofprijzen. Je betaalt wanneer je de deelauto gebruikt. In de kostprijs is brandstof en een omniumverzekering inbegrepen. Zo bespaar je 3.000 euro per jaar.

Een deelauto is ook perfect geschikt als tweede wagen. Een extra auto is erg duur en staat vaak meer stil dan hij wordt gebruikt. Ook wachten op het openbaar vervoer is verleden tijd. De wagen staat elke dag en elk uur klaar voor jou.

Waar staan ze?

 • Station Koksijde
 • Ster der Zee
 • Koksijde-Dorp (oud-gemeentehuis)
 • Koksijde-Bad (G. Gezelleplein)
 • Oostduinkerke-Bad (Wépionstraat)
 • Oostduinkerke-Dorp (Sint-Niklaasplein)
 • Wulpen (Dorpsplaats)
 • Groenendijk (Albert I-laan)
 • Sint-Idesbald (parking W. Elsschotlaan-Strandlaan)

Hoe reserveren?

Op www.claus2you.be vind je een stappenplan en een instructievideo. Eén keer registreren via www.claus2you.be of in de Claus2you-app is genoeg. Na registratie krijg je een e-mail met inloggegevens. Laad je rijtegoed op via Payconiq en reserveer je auto. Dat kan tot één uur op voorhand.

Start jouw rit

Voor je de weg op gaat, kan je een laatste check van de wagen uitvoeren. Zo ben je zeker dat je niet verantwoordelijk bent voor krassen of deukjes die al aanwezig waren. Met je smartphone laad je foto’s van de zichtbare schade op in de Claus2you-app.

Je krijgt binnen de app toegang tot het voertuig met een digitale sleutel. Om de wagen te starten gebruik je de sleutel die aan de kabel hangt. Tijdens de rit kan je jouw smartphone gebruiken als afstandsbediening. Merk je dat je moet bijtanken? Geen nood, er ligt een tankkaart in de auto. Als je de wagen ergens parkeert om een boodschap te doen, sluit je en open je de wagen met de app.

Autodelen: is dat iets voor jou?

 • Heb je af en toe een (tweede) wagen nodig?
 • Vind je een (tweede) wagen duur?
 • Kan je je autogebruik op voorhand plannen?
 • Beschouw je een wagen niet als statussymbool?
 • Blijf je onder de 10.000 à 13.000 km per jaar met je (tweede) wagen?

Is je antwoord minstens drie keer ja? Dan is autodelen zeker iets voor jou

Meer info: Claus Mobility – 057 46 64 48 – info@claus2you.bewww.claus2you.be