Zijn vliegtuigen je ding? Mis het Belgisch Kampioenschap Luchtacrobatie niet. Afspraak zaterdag 1 en zondag 2 juli op de vliegbasis langs de Ten Bogaerdelaan.

Dit is een spectaculair luchtevenement, het kampioenschap voor eenmotorige vliegtuigen, waarin een jury de uitvoering van de piloten evalueert.

75 jaar Royal West Aviation Club

Onze vliegclub bestaat 75 jaar. Om dat te vieren pakt de Belgische luchtmacht uit met enkele kleppers. Tussen de acrobatische toeren van de deelnemers door voorziet de organisatie topdisplays van o.a. The Red Devils (met de Marchetti-opleidingsvliegtuigen) en de NH90. Als kers op de taart brengt de Belgische F16 een beruchte demo: The Dream Viper. Deze display is dit jaar slechts drie keer te zien in ons land waarvan twee dagen in Koksijde. Lees meer onder de visual.  

Kriebelt het en wil je zelf ook in de lucht? Boek dan een luchtdoop. Ook op de grond is er vanalles te beleven: bekijk de vliegtuigen van dichtbij of maak kennis met het mughelikopterteam. Er zijn ook standjes met een hapje en een drankje. Je ziet ook een Seaking RS03, alle toestellen van de vliegclub, enkele historische vliegtuigen en een F16.

Praktisch: het evenement is gratis, na registratie via de website, parking kost vijf euro per voertuig. Organisatie: West Aviation Club (samen met de Belgian Aerobatic Club, Koksijde en FOD Defensie)