… van het verre Syrië tot op de schoot van Renaat Schotte.

Twee boeiende verhalen over totaal andere onderwerpen. Beide lezingen hebben één ding met elkaar gemeen: ze doen je op het puntje van je stoel zitten.

"We gaan naar Renaat”

Als je deze uitspraak hoort tijdens een uitzending van een wielerwedstrijd, weet je meteen over wie het gaat: Renaat Schotte. Dé wielerman – zo noemt hij zichzelf ook op Twitter – die de koers beleeft op amper een paar meter afstand van de coureurs. Een beleving die jij ook vanop de eerste rij meemaakt. Hoeveel keer heeft Michel Wuyts al gezegd dat hij overgaat naar Renaat?

De VRT-reporter vertelt over zijn passie voor het wielrennen. De magie van de Giro, het volgen op de motor, het lijden van de coureur, de risico’s van het vak, de nieuwe goden en de toekomst van de wielersport. Hij vertelt boeiende verhalen van Merckx tot De Vlaeminck, over Armstrong en Uytterhoeven, over Boonen en het aankomende wonderkind Remco Evenepoel.

Praktisch

  • De lezing vindt plaats op woensdag 24 februari van 19.30 tot 21 uur.
  • Plaats van afspraak? Feestzaal cultuurcentrum CasinoKoksijde.
  • De prijs bedraagt 5 euro (niet-leden 8 euro). Schrijf je in via www.vormingplusow.be

Syrische vluchtelingen op zoek naar veiligheid

De oorlog in Syrië, de smokkeloperaties naar Griekenland en ten slotte de integratie in België. Pieter Stockmans verbleef bij Syrische vluchtelingengezinnen in Turkije. Hij zag hoe ze uitgebuit werden en hoe kinderen geen toegang kregen tot onderwijs. Van binnenuit volgde hij smokkeloperaties in Turkije en Griekenland.

Met persoonlijke verhalen en pakkende foto's getuigt Pieter Stockmans over de kracht van vluchtelingen in hun zoektocht naar veiligheid. Eén ding is zeker: zijn verhaal blijft hangen.

Praktisch

  • De lezing vindt plaats op donderdag 25 februari van 19.30 tot 21.30 uur.
  • Plaats van afspraak? De bibliotheek. De prijs bedraagt 5 euro (niet-leden 8 euro).
  • Schrijf je in via www.vormingplusow.be

Meer weten?

Bibliotheek
058 53 29 53