Wil jij besparen op je energiefactuur en toch je steentje bijdragen aan het milieu? Dat kan! De provincie West-Vlaanderen organiseert, samen met gemeente Koksijde, voor het elfde jaar op rij, een groepsaankoop groene stroom en gas. Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Deadline is 8 februari.

Je energiefactuur zorgt elk jaar voor forse kosten. Stond je er al eens bij stil dat je zo veel kan besparen? Kies een voordelig energiecontract. Geen tijd? De provincie zoekt voor jou het meest voordelige. Schrijf je in via www.west-vlaanderen.be/besparen. Of bel naar 0800 18.711 (weekdagen: 8.30-18 uur). Neem je jaarlijkse afrekening bij de hand. Heb je geen internet? Kom naar de dienst Wonen (Zeelaan 42) op dinsdag of donderdag. Bel (058 53 34 90) eerst voor een afspraak.  Iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen kan deelnemen. Kies zelf of je voor elektriciteit en/of gas inschrijft.

Timing

Op woensdag 9 februari is er een veiling waarop energieleveranciers hun beste bod uitbrengen voor een eenjarig energiecontract voor honderd procent Belgische groene stroom en/of gas. De leverancier met het meest voordelige bod, mag de deelnemers van de groepsaankoop een energiecontract aanbieden. Op vrijdag 25 februari krijg je een persoonlijk voorstel van de winnende leverancier. Je ziet meteen hoeveel je bespaart. Aanvaard je het aanbod? Dan moet je zelf niets doen. De provincie begeleidt je tijdens het proces.

Begeleiding en inschrijven

De provincie West-Vlaanderen zorgt voor begeleiding vanaf de inschrijving tot en met de overstap naar het voordelige groepsaankoopcontract. Ook het opzeggen van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld.

Vrijblijvend inschrijven kan tot en met 8 februari via www.west-vlaanderen.be/besparen. Neem je jaarlijkse afrekening voor elektriciteit en/of gas bij de hand en schrijf je online in of bel 0800/18.711 (weekdagen: 8.30 tot 18 uur).

Heb je geen toegang tot internet? Dan helpt de dienst Wonen je graag verder elke dinsdag en donderdag na afspraak te Zeelaan 42. Voor een afspraak bel 058 53 34 90