Waar ligt het verschil tussen stoppen met drinken en kiezen voor een nuchter leven? Hoe raak je af van een alcoholverslaving? Wat zijn de valkuilen bij een afkickproces? Kan de klinische psychologie en psychiatrie helpen bij genezing?

Kobe gaat verder dan alleen de alcoholproblematiek. Met zijn levensdriehoek en zijn filosofie rond het in de ogen kijken, boeit hij iedereen. Hij ontrafelt soms moeilijke gedachten en ontleedt ze tot logische elementen, waardoor zaken plots minder zwaar worden. Kobe brengt een positief verhaal, hij is een ervaringsdeskundige en daardoor heeft hij een andere kijk op de problematiek. De zaken die worden verteld zijn zeer confronterend en maken veel los bij mensen die niet echt beseffen dat ze overmatig drinken. Maar het is meer dan een lezing rond alcoholverslaving, het gaat ook over welzijn. Het belangrijkste? Kiezen voor een nuchter leven is een positief verhaal, vol vreugde en liefde voor elkaar.

Kobe Lecompte (1979) is auteur, ervaringsdeskundige en filosoof pur sang, gestuurd door de lessen en de wijsheid van het leven.

Kiezen voor een nuchter leven vindt plaats op dinsdag 22 februari om 19.30 uur. 
Deze lezing is gratis. Schrijf je in via koksijde.bibliotheek.be

Kobe Lecompte