De Jaak Van Buggenhoutlaan ondergaat een facelift. Ook de werken in de Kerkstraat beginnen in april. Een nieuwe realisatie in Koksijde-Dorp na de herinrichting van de Zeelaan, het Hegerplein en de Noordstraat.

Naast de aanleg van nieuwe riolering komt er een nieuwe rotonde ter hoogte van de Ter Duinenlaan, omgeven door groen. Aan de westzijde wordt een nieuw fietspad in twee richtingen voorzien. De werken starten allicht in april, met rioleringen en nutsleidingen. Alles gaat dicht tegen de zomer om daarna te starten met de effectieve werken.

Koksijde-Dorp

Bij de herinrichting van de Kerkstraat trekt Koksijde de kaart van de fietser, met aparte fietspaden waar mogelijk. Als de ruimte beperkt is, en aansluitend aan de Noordstraat, komen fietssuggestiestroken. Ook de voetpaden worden vernieuwd en aan de zuidkant (kant Kerkhof) komt een parkeerstrook afgewisseld met groen voorzieningen (bomen). Ter hoogte van de zaal ‘t Oud Schooltje en toegang tot de Sint Pieterskerk wordt het materiaal aangepast om het plein visueel te laten doorlopen over de rijweg. Het rondpuntje t.h.v. de Galloperstraat verdwijnt en wordt vervangen door een overzichtelijkere inrichting die ook veiliger moet zijn voor de vele fietsers.

Naast de vernieuwing van de bovenbouw worden ook riolen aangelegd voor vuilwater en regenwater. Door deze verfraaiing wordt de waterproblematiek opgelost voor de bewoners. Daarom besliste de gemeente niet langer te wachten op de aangevraagde subsidies, maar alles zelf te financieren. Het ontwerp is van Plantec uit Oostende. Kostprijs: 1,25 miljoen euro.