Vogelbescherming Vlaanderen zoekt dierenliefhebbers die het Wildlife Taxi Team versterken als telefonist of chauffeur. Deze vrijwilligers brengen noodlijdende dieren naar opvangcentra en geven raad aan mensen die een dier in nood vonden.

Het Wildlife Taxi Team behandelt elk jaar duizenden oproepen.

Schrik je er niet voor terug om een noodlijdend dier uit een benarde situatie te bevrijden? En heb je tijd om af en toe een dier naar één van de opvangcentra te brengen? Dan ben jij de geknipte chauffeur.

Help je liever vanuit jouw zetel noodlijdende dieren? Ben jij sociaal en verantwoordelijk? Dan pas je als telefonist perfect in het Wildlife Taxi Team.

De vrijwilligers zorgen voor telefonisch advies en vervoeren het noodlijdende dier naar het dichtstbijzijnde opvangcentrum, wanneer de melder dat zelf niet kan. Zin om dit heldenteam te vervoegen als chauffeur of telefonist? Schrijf je nu in als vrijwilliger. Stuur jouw gegevens (naam, adres en telefoonnummer) naar afdelingenteam@vogelbescherming.be

Vogelbescherming Vlaanderen vzw overkoepelt negen Vlaamse Opvangcentra voor Vogels en Wilde Dieren (VOC’s) en drie werkzame Wildlife Taxi Teams (WTT’s). Een team bestaat uit een stevig vertakt vrijwilligersnetwerk van chauffeurs en telefonisten.

Wil je noodlijdende dieren helpen? 

Chauffeursopleiding:

Zaterdag 5 februari van 14 tot 17 uur, locatie: VOC Oostende, Nieuwpoortsesteenweg 642, 8400 Oostende

Telefonistenopleiding:

Donderdag 10 maart van 19 tot 21 uur, digitaal via Zoom

De opleiding bestaat uit een info- en opleidingsonderdeel. Wat komt aan bod? De werking van het Wildlife Taxi Team, de vereniging en de functie WTT-telefonist of -chauffeur en enkele praktijkoefeningen.

Schrijf je in via afdelingenteam@vogelbescherming.be