Februari is in Koksijde de knuffelmaand. Valentijn is natuurlijk hét knuffelfeest, maar niet alleen op 14 februari mag je elkaar eens goed vastpakken.

Tijdens de Knuffelduik loop je wat dichter bij elkaar om voor de nodige warmte te zorgen. Ook carnaval is een ideaal moment om vriend en vijand te omarmen, een moment waarop alle maatschappelijke rollen op hun kop worden gezet.

Tij-dingen: In februari is carnaval terug. Verlangt u al om de stoet te zien?
Burgemeester Marc Vanden Bussche: "Na een onderbreking van drie jaar kijk ik zeker uit naar de festiviteiten en alles errond. Het is ook een moment dat iedereen heel uitgelaten is. Oostduinkerke heeft een lange traditie van carnavalsstoeten en carnavalsvieringen. Ik wil een pluim geven aan onze evenementenmanager Peter Bruneel die alle events, ook carnaval, in goede banen leidt. Onze technische diensten leveren altijd uitstekend werk. Met hun gouden handen zorgen ze voor de nodige creativiteit en mankracht."

Charlotte Castelein en burgemeester Marc Vanden Bussche

Charlotte Castelein is de nieuwe schepen van o.a. Milieu, Mobiliteit en Personeel

T-d: Koksijde is de ideale gemeente om Valentijn te vieren?
Burgemeester: "Valentijn is eigenlijk het eerste hoogtepunt van februari. Een belangrijke datum voor onze horeca ook, want veel koppels trekken dan op restaurant. Zeker voor een culinaire gemeente als Koksijde met meer dan 200 horecazaken. Liefde gaat soms letterlijk door de maag. Vergeet zeker de Knuffelduik niet, altijd een belevenis en bovendien gaat de opbrengst naar het goede doel."

T-d: Onze gemeente start binnenkort met autodelen?
Burgemeester:
"Dat klopt. Onze gemeente start op 1 maart met autodelen. Autodelen wordt steeds populairder in Vlaanderen en Koksijde springt mee op de kar. Dat past perfect bij onze visie over een duurzame gemeente. Schepen Decorte gaf de aanzet en kersvers schepen van Milieu, Charlotte Castelein, zal het verder uitwerken."

We hebben dan ook plannen om het Belgisch kampioenschap in 2027 naar Koksijde te halen.

T-d: Koksijde wil het BK cyclocross van 2027 binnenhalen?
Burgemeester: "De Duinencross was een enorm succes en blijft populair bij de renners en bij de supporters. We hebben dan ook plannen om het Belgisch kampioenschap in 2027 naar Koksijde te halen. De onderhandelingen lopen."

T-d: Aquaduin valt opnieuw in de prijzen?
Burgemeester: "Ik ben als voorzitter blij met de erkenning. De Blue Innovation Captain award bewijst opnieuw de pioniersrol die onze watermaatschappij vervult. Aquaduin is een pionier op het vlak van hergebruik. Aquaduin gebruikt het rioolwatereffluent van de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Wulpen als bron voor de productie van infiltratiewater. Ook voor het golfterrein wordt gezuiverd rioolwater gebruikt om te beregenen."