Verscholen in de prachtige Noordduinen vind je het Vanneuvillehuis. Ontdek op een speelse manier meer over kunstenaar Walter Vilain en de Noordduinen

Duinsafari

Deze zomer kunnen gezinnen op duinsafari in en rond het Vanneuvillehuis. Ontdek op een speelse manier meer over kunstenaar Walter Vilain en de Noordduinen. Kleine Walter neemt je mee op avontuur. Ergens in zijn voormalig atelier ligt er een schatkist verscholen. Walter verstopte hem daar als kind maar is de code vergeten. Help jij hem om de code te kraken? Haal je safarirugzak af in het Vanneuvillehuis en noteer alles goed in je logboek, dan lukt het je zeker!

Praktisch: Deze zoektocht is gratis beschikbaar tijdens de openingsuren van het Vanneuvillehuis. We vragen een kleine waarborg (10 euro) voor het spelmateriaal maar dat krijg je terug na de zoektocht. Reserveren is niet nodig (tenzij dat moet door de geldende coronamaatregelen).

Vanneuvillehuis

In dit recent gerestaureerde huis word je ondergedompeld in de wereld van kunstenaar Walter Vilain (1938-2019). De jonge Walter werd beïnvloed door o.a. Paul Delvaux en George Grard, beroemde meesters uit de School van Sint-Idesbald. Je vindt er een permanente collectie kunstwerken van Walter Vilain en ontdekt meer over de Noordduinen, een biologisch waardevol duingebied met een grote verscheidenheid aan vegetatietypes. Gratis toegang.

Praktisch

  • Waar? Middenlaan 103
  • Toegang gratis

Openingsuren (tijdens schoolvakanties)

  • tijdens de week: 10-18 uur
  • weekend- en feestdagen: 14-18 uur
  • gesloten op maandag