Wandel van het ene wauw-moment naar het andere. In de kerstperiode, van 16 december tot 7 januari, krijgt onze gemeente een make-over met kerstlichten en lichtspektakels. Koksijde is tot in het buitenland bekend voor zijn kerstverlichting.

Lichttoren doet Koksijde blekken

Een baken net als de majestueuze Van Buggenhoutlaan waarboven dit kunstwerk uittorent. Als vanzelf word je gezogen naar deze toren van licht. Alleen onze Hoge Blekker overtreft dit lichtspektakel in de hoogte, maar de pretoogjes van de hoogste duin aan de kust lichten op bij het zien van dit lichtend voorbeeld.

Een beer van een poort

Via 'De Poort' werp je een blik op het centrum van onze gemeente. Het kunstwerk is een ontwerp van 'Buro voor Vrije Ruimte' uit Gent, samen met kunstenaar Yves Desmet. Beer Ursus verwelkomt je en dompelt je direct onder in de kerstsfeer. Ursus is volledig handgemaakt door onze Technische dienst. Ambachtelijke kwaliteit en dat zie je.

(sp)IJs en drank voor het gemeentehuis

Geniet van de ijsbaan met gezellige kraampjes én sprookjesachtige kerstverlichting. Neem zeker een foto onder de maretak in de grote kerstbal en bezegel je kerstliefde. Tag ons op de socials of gebruik #visitkoksijde.

Lichtgordijnen aan cultuurcentrum CasinoKoksijde

Licht uit, spot aan? We doen het omgekeerde, want  het licht schijnt op jou. Vandaag ben jij de ster. Een gordijn van licht: een zegswijze die we in Koksijde letterlijk nemen.

Verlicht je geest in de Zeelaan

Moe van het winkelen? Plof neer in de verlichte halve kerstbollen en leg het vast op foto. Tag ons op de socials en gebruik #visitkoksijde.

Lotusbloemen in de Ter Duinenlaan

Elf grote lotusbloemen strooien licht in deze laan met koninklijke allures. De lotusbloem staat symbool voor de transformatie van duisternis naar licht. Een perfecte stopplaats tijdens deze wandeling. De kunstwerken werden gemaakt door onze Technische diensten.

De Zuid-Abdijmolen wenst je prettige feesten

Onze molen dateert uit 1773 en werd al twee keer gerestaureerd. Om de molen te doen draaien, is er een windkracht van vier beaufort nodig. Het meel wordt verwerkt in het brood van twee Koksijdse bakkerijen. De molenwieken verwelkomen je en wensen je een prettig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.

3 bomen die reiken tot aan de sterren

Kegelbomen, zo noemen wij deze (i)conische kerstbomen vol glitter en glamour. Trek even je zevenmijlslaarzen aan om van de ene boom naar de andere te springen: L. Hegerplein, Konzplein en Erfgoedhuis Bachten de Kupe.

Sint-Idesbald: sfeervolle lantaarns

Wie George Grard zegt, zegt licht. Waar anders dan op het Grardplein konden we deze lantaarns plaatsen? In de jaren 30 verhuisde de kunstenaar naar de kust waar hij verliefd werd op het natuurlijke licht. Hopelijk word jij nu verliefd op deze lantaarns.

Groeten van de sneeuwman

Sneeuw zien we niet veel meer in Koksijde, maar toch nodigden we de sneeuwman uit om jou te groeten. Vreugde en speelsheid, dat wil onze sneeuwman aan jou overbrengen. Duim je mee voor een witte kerst? Hoedje af ook. Omdat jij op jouw beurt onze sneeuwman komt groeten.

Erfgoedhuis Bachten de Kupe

De kerstperiode is een tijd waarin mensen de waarde van traditie en erfgoed nog meer waarderen dan anders. Daarom is het Erfgoedhuis de perfecte plek voor kerstverlichting. Het eerste gebouw dat je ziet wanneer je Oostduinkerke binnenrijdt, doet je onmiddellijk naar adem happen.

Lichtjesfontein

Het water van de fontein doet de kerstverlichting sprankelen. Wij zijn nu al benieuwd naar de pretlichtjes in jouw ogen. Een paar maanden geleden kreeg het Fabiolaplein een facelift en daardoor komt de fontein nog meer tot haar licht.

Sfeervolle lantaarns (dijk Wulpen)

Deze lantaarns nemen je mee naar de 19e eeuw. Zelfs zonder je ogen te sluiten, word je meegezogen naar een plek die je met een beetje fantasie doet denken aan Parijs. De lichtstad. Flaneer langs de dijk en keer terug in de tijd.

Sneeuwman op de schommel

Schommelen van licht naar donker en van donker naar licht. In de 'hulst' van de nacht slingert onze sneeuwman heen en weer. Laat je meevoeren door onze lichtjes.

Sterren die reiken tot aan de grond

Wulpen is dé plek om sterren te ontmoeten. Wandel eerst naar Koksijde Golf ter Hille waar je niet alleen golft tussen de natuur, maar ook baadt in het sprookjesachtige licht dat tot op de green dwarrelt. Nog in vorm? Kuier dan verder richting Dorsplaats (Wulpen) waar je door nog meer sterrenlicht wordt opgewacht.

Ho ho ho… we gaan retro

De Zeepanne-rotonde gaat de nostalgische toer op. Retrokerstballen waar je niet naast kan kijken, maar hopelijk wel rijden. Gelukkig ben jij vandaag te voet en is dit rondpunt één van je pitstops.

Lichtjes vangen met de N.788

Dit lichtend gevaarte deint alleen nog mee op golven van licht. Garnalen zal hij niet meer vangen, maar misschien wel een paar glimwormen. Onze vissersboot neemt je mee voor een tussenstop op je reis naar het licht.