Je hebt zeker al gehoord van de begrippen nepnieuws en desinformatie. Maar wat betekenen ze?
Hoe herken je nepnieuws en hoe ga je ermee om? In september leer je daar alles over in de bib.

Expo Fake News

Dankzij een tentoonstelling ontdek je hoe cijfers, beelden en taal worden gebruikt om jou op het verkeerde been te zetten. De expo loopt van donderdag 1 t.e.m. donderdag 29 september en ontdek je tijdens de openingsuren van de bib.

Lezing Wat is nepnieuws?

Bekijk je het nieuws kritisch genoeg? Hoe herken je nepnieuws? Waarom is het gevaarlijk? Hoe hou je het tegen? Op al je vragen krijg je op donderdag 8 september om 20 uur een antwoord. Inschrijven kost 3 euro (niet-leden: 6 euro) en doe je via koksijde.bibliotheek.be of in de bib. Spreker Annelore Deprez is hoofddocent journalistiek aan UGent en aan Arteveldehogeschool Gent. Ze is lid van het Center for Journalism Studies (CJS) en doet onderzoek naar mediarepresentatie, nieuwswijsheid bij jongeren, digitale stress en sociale media als branding- en nieuwskanaal.

Workshop Fake News

Wat is nog waar in de online wereld? Hoe vind je jouw weg in het overaanbod van informatie dat op je af komt? In deze workshop voor professionals, leraren en vrijwilligers zoek je de waarheid. Wat is fake news? Waarover gaat deep fake? Wat is een filterbubbel? Je krijgt tools, tips en bronnen om echt nieuws te herkennen. Wanneer? Donderdag 15 september van 19 tot 21.30 uur in de Willem Elsschotzaal (eerste verdieping van de bibliotheek). Inschrijven is gratis en doe je via koksijde.bibliotheek.be of in de bib.