Acasus, het inspiratie- en kenniscentrum over duurzaam wonen, bouwen en renoveren van Provincie West-Vlaanderen, stoomt de bouwsector klaar voor de toekomst. Hoe? Door in te zetten op duurzaamheid. Het centrum laat bedrijven, onderwijsinstellingen en lokale besturen kennismaken met duurzame oplossingen. Ook jij kan bij Acasus terecht voor onafhankelijk bouwadvies rond jouw bouwproject.

Els wilde haar woning renoveren en klopte bij het kenniscentrum aan. "Ik leerde Acasus kennen via een renovatiecoach. Mijn woning moest gerenoveerd worden en ik wilde hiervoor ook op lange termijn de juiste keuzes maken. Ik contacteerde Acasus en vroeg advies over verschillende soorten isolatie, verwarming, zonnepanelen en andere vormen van hernieuwbare energie. De duurzaamheidsadviseur kwam langs voor ik naar de architect ben gestapt, zodat ik het advies kon meenemen in de plannen. Dat was absoluut het juiste moment. Na het plaatsbezoek en de toelichting was ik me veel bewuster van de verplichtingen rond verhuren. Hij raadde me ook aan om met biobased materialen te werken, een duurzamer alternatief dan wat vandaag gangbaar is. Daardoor had ik ook een geruster gevoel bij de architect. Ik ben heel tevreden over het advies, het voldeed aan m’n verwachtingen en heb het dan ook al vaak aangeraden. Mensen zijn meestal niet op de hoogte dat dit soort advies mogelijk is, terwijl het heel belangrijk is om duurzaamheid in gedachten te houden bij een renovatie."

Heb je ook bouw- of renovatieplannen?

Vraag advies bij Acasus en laat je net als Els ondersteunen, zodat ook jouw woning klaar is voor de toekomst. Meer weten? www.acasus.be of info@acasus.be

Bouw- of verbouwplannen? Volg een Energiefit-sessie

Heb je renovatiewerken gepland? Last van een te hoge energiefactuur? Los het op met een gratis renovatieadvies bij Energiehuis DVV Westhoek.

De volgende sessie (online) vindt plaats op 12 oktober om 20 uur met als thema ventilatie.

Energiefitsessie