Koop of verkoop Damiaanactiestiften tijdens het campagneweekend van 29, 30 en 31 januari 2021.

Samen ontmaskeren we lepra en geven we hoop aan iedereen die door deze ziekte getroffen is. Wil je stiften (7 euro voor een pakje van 4) kopen of verkopen?

Benjamin Meersschaert toont je met plezier welke stappen je neemt via campagne@damiaanactie.be of 02 422 59 13.

Of doe een gift via damiaanactie.be/gift of op rekeningnummer BE05 0000 0000 7575.

Ontmasker lepra

Beperkt.

Dat is hoe het leven van honderdduizenden mensen met lepra er vandaag uitziet. Hun dagen zijn gevuld met sociale afwijzing, onzekerheid, schaamte en angst. Ze verstoppen hun ziekte, ze durven er niet voor uitkomen. Anderen weten dan weer niet dat ze besmet zijn. Een dokter opzoeken komt er daarom vaak niet van.

Maar zonder vroegtijdige behandeling verspreidt lepra zich over je hele lichaam. Je ontwikkelt handicaps voor het leven en je toekomst valt in duigen. Omdat veel patiënten geen medische hulp zoeken, komt Damiaanactie naar hen toe. Ze screenen de bevolking ter plaatse. Ze ontmaskeren lepra.

Maar om nog meer mensen op te kunnen sporen hebben we jouw steun nodig. Volgens officiële cijfers raakt iedere twee minuten iemand besmet met lepra. Maar dat cijfer wordt grotendeels onderschat door die moeilijke toegang tot gezondheidszorg. Wie wordt er gescreend? Wie niet? Help Damiaanactie deze meedogenloze loterij te stoppen.

Vermijd het toeval, help lepra ontmaskeren. En zorg ervoor dat slachtoffers op tijd een behandeling krijgen.