De start van het nieuwe jaar is voor velen een nieuw begin. 2020 was niet het jaar dat we met z’n allen voor ogen hadden. Gelukkig biedt een nieuw jaar nieuwe kansen. Voor ons infoblad mag je dat zelfs heel letterlijk nemen. We trappen jaargang 26 af in een splinternieuw jasje. En vanaf nu bieden we met tij-dingen.be ook een digitaal magazine aan. 

Tij-dingen: Er komt een windmolenpark voor de kust van Duinkerke. U bent bezorgd?
Burgemeester Marc Vanden Bussche:
“Absoluut. Ik ben heel ongerust. Volgens de huidige plannen zal dit een enorme impact betekenen op de belevingswaarde van onze stranden. Ik ben niet principieel tegen windenergie op zee, maar heb serieuze bedenkingen bij de exacte locatie. Momenteel zou de meest nabijgelegen turbine komen op 14 kilometer van onze gemeente. En dus niet op 30 kilometer, een piste waarmee ik wel zou kunnen leven. Er staat trouwens op die afstand een Franco-Belge-zone aangeduid is in het marien ruimtelijk plan. Mijn oproep naar onze federale en Franse overheid is duidelijk: wij willen dit verder onderzoeken om tot een betere oplossing te komen voor onze Westkust.”

Tij-dingen is een begrip en ligt in elke huiskamer. Het is nog altijd het meest gelezen blad in onze gemeente.

T-d: Dit magazine zit in het nieuw. Een goed begin van een hopelijk goed 2021?
Burgemeester:
“Ik hoop het. We wilden Tij-dingen een nieuwe look geven, dat gaven we al aan in ons meerjarenplan. En we wilden ook op de digitale trein springen. Daarom lanceren we vanaf nu ons digitaal infoblad www.tij-dingen.be. Daar lees je extra grote interviews, vind je meer spraakmakend beeld- of zelfs videomateriaal. Onze inwoners blijven Tij-dingen wel in de bus krijgen. Tij-dingen is een begrip en ligt in elke huiskamer. We zitten al aan de 26e jaargang en het is nog altijd het meest gelezen blad in onze gemeente.”

T-d: Met De fakkel van Koksijde lanceert Tij-dingen een nieuwe rubriek.
Burgemeester:
“Ja, dat klopt. In het nieuwe magazine willen we nog meer aandacht geven aan de Koksijdenaar. Vandaar deze rubriek. De fakkel wordt telkens doorgegeven. Voor mij is het dan ook een absolute eer dat ik deze eerste fakkel van Koksijde in ontvangst mag nemen. Ik geef deze fakkel door aan mijn echtgenote Griet. Ik ben fier op mijn vrouw: ze is een lieve echtgenote en een uitstekende mama van Simon en Louise. En natuurlijk is ze al jarenlang first lady van Koksijde.”

T-d: 2021 wordt een jaar vol projecten. Naar wat kijkt u het meest uit?
Burgemeester:
“We zijn volop bezig met het aankoopdossier dat hoort bij de reconversie van de luchtmachtbasis. Het gaat hier om de grootste gemeentelijke aankoop uit onze geschiedenis. We spreken hier over een domein van 350 hectare – ter vergelijking: dat is 3,5 keer Koksijde Golf ter Hille. Er volgen nu eerst onderhandelingen. Als alles is afgerond, geven we meer info via onze kanalen.”  

Het gaat hier om de grootste gemeentelijke aankoop uit onze geschiedenis

Burgemeester over de reconversie van de luchtmachtbasis

Kerstboodschap burgemeester

Video

Nieuwjaarsboodschap burgemeester

Video