Dirigent Luc Note en zijn muzikanten staan te popelen om hun trouw publiek muzikaal in de watten te leggen.

Zoals steeds schotelen ze een aantrekkelijk en gevarieerd programma voor: klassiekers afgewisseld met hedendaagse muziek en uiteraard een stevige mars.

Het concert vindt plaats op zaterdag 21 januari in cultuurcentrum CasinoKoksijde om 20 uur.
Kostprijs: 10 euro incl. één consumptie. Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar en op vertoon van de academiepas.
Gezinstarief van 30 euro.
Meer info: www.harmoniekoksijde.be of harmonie.koksijde@gmail.com

Wist je dat de harmonie sinds dit voorjaar uitpakt met prachtige nieuwe uniformen?

Hoe kwam het nieuwe uniform tot stand? Ruim drie jaar geleden, begin 2019, werden de eerste ideeën gelanceerd voor de aankoop van nieuwe uniformen. Na twintig jaar was het bestaande uniform aan verfrissing toe. Daarnaast stond het 70-jarig jubileum op het programma in 2020.

Een nieuw uniform: gemakkelijker gezegd dan gedaan. Eerst moesten de leden het eens zijn over een aantal krijtlijnen. Kiezen ze voor een volledig nieuw uniform of alleen broek, hemd en das? Welke stijl? Wie zou instaan voor het ontwerp en de productie? Half 2019 nam de Harmonie contact op met Riet Bleyaert uit Pittem, gespecialiseerd in uniformkledij. Zij ontwierp de uniformen van de Federale Politie en de K. Militaire School. "Tijdens een eerste ontmoeting vertelden we Riet wat we verwachtten. Geen kermistoestanden en liefst een verwijzing naar Koksijde. En natuurlijk praktisch", legt Serge Saubain uit van de gemeentelijke harmonie. "Het moest iets nieuws zijn."

Net op tijd voor de taptoe

Riet ging aan de slag en tegen november 2019 schetste ze al een eerste ontwerp. "We legden het ontwerp voor aan de muzikanten en het enthousiasme was groot." Ondertussen klopte de harmonie aan bij de gemeente. "Tot onze grote vreugde stemde de burgemeester in om financieel te steunen. De nodige stof werd besteld, en we spraken met Riet af om in het voorjaar van 2020 de maten op te nemen. Tegen het Nieuwjaarsconcert van 2021 zouden we dan zeker over onze nieuwe uniformen kunnen beschikken." Helaas gooide corona terug roet in het eten. Pas in de zomer van 2021 stonden er terug passessies op het programma. Na een laatste feedbackmoment startte de productie en in de lente van 2022 was het zover!

"Net op tijd voor de taptoe in de evenementenput, waar we voor het eerst in ons nieuwe uniform konden optreden. De reacties bij het publiek, het gemeentebestuur en de andere korpsen waren overweldigend positief. Eind goed, al goed!"