Op een frisse winterzaterdag, 7 januari, doet het extra deugd om een mooie wandeling te maken. Koksijde stelde voor jou vijf schitterende wandelingen samen

Wandelen in de winter was nog nooit zo gezellig. Kies tussen wandelingen van 6, 10, 16, 20 of 29 km. Opgelet: dit jaar starten de wandelingen aan de Witte Burg van 8 tot 14 uur. De prijs bedraagt 2 euro. Meer info onder de foto's.

Vijf gloedparcours

  • Op de kortste wandeling van 6 km is je hond welkom. Een mooie, rustige wandeling door de villawijken van Oostduinkerke. Ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Even struinen langs een stuk Doornpanne, een leuk verhard duinenpaadje én de Zeedijk ontbreken niet op het menu. Volg je het alternatieve parcours (stippellijn) van 500m extra? Dan kunnen ook rolstoelgebruikers deze wandeling vervolledigen.
  • Op de tocht van 10 km ontdek je De Doornpanne, het British Military Cemetery, een stukje Noordduinen en de akkers tussen Koksijde en Veurne.
  • Op het parcours van 16 km verken je De Doornpanne en vooral het mooiste stukje strand zonder hoogbouw. Via een duinenpaadje en de Zeedijk van Oostduinkerke, bots je via de Zeebermduinen op Weerstandsnest Waldersee, restanten van de Atlantikwall. Je ontdekt ook een minder bekend stukje van het Hannecartbos. Een venijnige klim op het einde zorgt voor een spectaculaire aankomst.
  • De wandeling van 20 km bouwt verder op het parcours van 16 km. Extraatje? Na het Hannecartbos, wandel je via de Oostvoorduinen op het wandelpad rond Koksijde Golf Ter Hille.
  • Een pittige tocht van 29 km voor de doorwinterde wandelaars. Je volgt eerst het parcours van 20 km om daarna terug te keren in de tijd op het British Military Cemetery. Verder ook nog: de Noordduinen, Houtsaegerduinen en de Zeedijk van Sint Idesbald.

Praktisch

De Winterwandeldag vindt plaats op zaterdag 7 januari. Inschrijven en vertrek in zaal Witte Burg, tussen 8 en 14 uur. Prijs: 2 euro. Er is een gratis busdienst voorzien van en naar het station van Koksijde.

Nieuwe startplaats: Witte Burg