En jij kan daarbij helpen.

Meer en meer gemeenten worden geconfronteerd met een vergrijzing van de bevolking.

Ook Koksijde.

Dat wil zeggen dat het aandeel ouderen in onze gemeente toeneemt tegenover andere leeftijdscategorieën. Onze gemeente speelt hierop in door de opmaak van een seniorenbeleidsplan.

Wist je dat de helft van onze inwoners ouder is dan 60 jaar?

Geen plan zonder input

Daarom voert Koksijde een behoefteonderzoek uit bij alle senioren om cijfermateriaal te verzamelen. Dat onderzoek start dit voorjaar.

Doel?
Informatie verzamelen over de levensomstandigheden en behoeften van onze senioren. Ook mobiliteit, financiën en sociale netwerken komen aan bod. De gegevens worden verzameld via enquêtes en vormen dan de basis voor het seniorenbeleidsplan.

Geef jouw mening

Binnenkort gaan onze enquêteurs op stap. Dat is dus jouw kans om jouw mening te geven. "We willen weten wat onze senioren echt nodig hebben om hun levenskwaliteit te verbeteren", zegt seniorenconsulent Katleen Calcoen.

Oproep: Koksijde zoekt enquêteurs voor het onderzoek

Actieve zestigplussers die op stap willen gaan om antwoorden te verzamelen. Na een korte training, verzorgd door de VUB, gaan deze vrijwilligers in de periode mei-juli langs bij andere senioren om waardevolle data te verzamelen. "Dit is een unieke kans om direct betrokken te zijn bij de vormgeving van ons seniorenbeleid", zegt Katleen.

Stel je kandidaat

Senioren en geïnteresseerde enquêteurs kunnen contact opnemen met het Seniorenloket voor meer informatie of om zich aan te melden: 058 53 43 42 of katleen.calcoen@koksijde.be