Koksijde presenteert deze zomer een programma vol activiteiten en evenementen. Zowel voor jong als oud(er). Een muzikale zomer met heel wat optredens en Night of the Proms als uitschieter. Genieten: dat is de boodschap de komende maanden.

Tij-dingen: Goed nieuws vanuit de gemeenteraad over onze financiën?

Burgemeester Marc Vanden Bussche: "In de gemeenteraad van juni werd de jaarrekening van 2022 goedgekeurd en ik ben fier op het resultaat. De doelen die we op voorhand vastlegden, hebben we gehaald. Onze schuld is gezakt van 82,4 miljoen euro aan het begin van de legislatuur tot 58,3 miljoen euro nu. En dat in een moeilijke periode met stijgende lonen, energiekosten en intrestvoeten. Koksijde heeft geleend toen de rente laag stond en tegelijk  blijven investeren. Dat loont."

De vrijetijdsdiensten draaien overuren in de zomer!

Burgemeester Marc Vanden Bussche

In het oog van het rad: deze attractie stond drie weken aan het Zavelplein. Keert het volgend jaar terug? Je leest het als eerste in dit magazine

T-d: Groenendijk zit in een nieuw jasje en de Jaak Van Buggenhoutlaan ook?

Burgemeester: "Ik ben blij met beide openingen, want het resultaat ziet er prachtig uit. Koksijde heeft binnenkort zijn eigen San Remo-fontein (open vanaf september): de entree van onze gemeente is meteen een pareltje. Een perfect symbool voor onze bloeiende gemeente. Groenendijk steekt ook in het nieuw met o.a. een fietspad, een petanqueveld en een speelplein. Een benadrukking van onze familiale badplaats. Ik wil ook nog meegeven dat het nieuwe plein in Koksijde Dorpsplein heet. Een naam die onze inwoners zelf kozen."

T-d: U krijgt regelmatig de vraag of u het druk hebt in de zomer?

Burgemeester: "Dat klopt. Juli en augustus zijn inderdaad de kalmste maanden voor mij. De meeste vergaderingen liggen stil tijdens de zomer en veel mensen zijn op reis. De voorbereidingen voor de zomer gebeuren in het voorjaar. Ook de Vlaamse en federale overheden draaien op een lager pitje. In juli trek ik zelf op reis, een moment om even uit te blazen."

T-d: Niet alle diensten blazen uit in de zomer?

Burgemeester: "De vrijetijdsdiensten draaien overuren in de zomer, want alle voorbereidingen werpen dan hun vruchten af. Ook voor de veiligheidsdiensten, met de politie op kop, zijn het drukke weken. Ons inwonersaantal stijgt in juli en augustus van 20.000 naar gemiddeld 60.000."

T-d: Koksijde is ook populair op sociale media?

Burgemeester: "Inderdaad. Onze Facebookpagina heeft 23.000 likes en onze account op Instagram 12.000. Dat zijn veel volgers. Ik zag onlangs een foto van het nieuwe voetbadje op de Zeedijk (aangelegd door onze Technische dienst) passeren op mijn tijdlijn: dat beeld haalde 810 likes en werd 93 keer gedeeld in een paar uur tijd. Het is een krachtig medium."

Onze Facebookpagina heeft 23.000 likes en onze account op Instagram 12.000