De Garnaalfeesten zitten erop! Wat een TOP-weekend! Koning Garnaal stond opnieuw centraal in onze gemeente. 

Laat je betoveren door de magie van de Garnaalfeesten. En de zon was niet de enige aanwezige tijdens dit topweekend! Jullie - onze bezoekers en inwoners - waren talrijk aanwezig. Wil je alles graag opnieuw beleven? Neem dan zeker een kijkje in ons uitgebreide foto- en filmverslag.  

FILM: Garnaalfeesten 2023

Video

Zaterdag 24 juni 2023

Geen garnaalfeesten zonder nieuwe Mieke Garnaal! Hanne Cornelis en eredames Manou Legein en Jara Coutteau kregen op zaterdag het kroontje overhandigd. Ondertussen kon je ook de garnaalvissers te paard aan het werk zien, genieten van Mariette Crevette en haar gezelschap! ij zetten de Garnaalfeesten feestelijk in met fantastisch straattheater. Heel wat kinderen deden mee aan de wedstrijd 'garnalen vissen' en genieten kon je extra op de folkloremarkt. We sluiten de eerste dag van onze garnaalfeesten af! Kom je morgen ook?

Mariette Crevette bracht een geweldig op de Zeedijk. Zij gaf het beste van zichzelf tijdens het straattheater.

Hoogtepunt was misschien wel de optocht van de geliefde paardenvissers.  Zij trokken in vol ornaat naar zee en dat lokte heel wat nieuwsgierigen tot aan de waterlijn.

We (her)ontdekten allerlei ambachten op de Folkloremarkt

Zondag 25 juni 2023

De garnaalfeesten waren de ideale start van ons toeristisch seizoen! Met heel wat hoogtepunten op zondag. Chantal Goes won het BK Garnalen pellen, de garnaalvissers te paard trokken - na de vissersmis - naar zee... de zee die bovendien werd gewijd. Je kon genieten van folkloristische optredens en het optreden van paradekorps El Fuerte. Hoogtepunt van dit fantastisch feestweekend was zonder twijfel de 72ste editie van de garnaalstoet! Maar liefst 1072 mensen namen deel aan deze stoet. Wat een massa! En dan hebben we ons talrijk publiek nog niet bedankt! Jullie waren top! 

Op zondag viel er ook heel wat te beleven. In de voormiddag een eerste editie van het BK garnalen pellen - met als winnaar Chantal Goes. 

Zoals de traditie het voorschrijft, begon de dag met de zeewijding. De beste garnaalvissers vielen in de prijzen

Het zonnige hoogtepunt was de 72e editie van de Garnaalstoet.