Het gemeentehuis van Koksijde vormt van 24 t.e.m. 27 september het decor voor de vierde editie van Koket Koksijde. Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar onze culinaire badplaats: bloemen met smaak.  

Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar onze culinaire badplaats: bloemen met smaak.  Deze rode draad is geïnspireerd door de nabijheid én het jubileumjaar van de Koksijdse Hotelschool Ter Duinen en Horeca Koksijde. Met de initiatiefnemer Ides Leys en bloemsierkunstenaar Jo Pattyn in gedachten brengt het thema een florale ode die tot de verbeelding spreekt.

Hotelschool als inspiratie

Genieten van de mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, arrangementen, indoor- en outdoorcreaties. Niet alleen florale kunst en groene binnenruimtes maar ook geurende kruiden en de Belgische chrysant als najaarsbloem staan in de kijker.

Parcours in en rond het gemeentehuis

De expo start in het gemeentehuis waar de inkom is aangekleed door de studenten van de tuinbouwschool PTI te Kortrijk. Het parcours leidt de bezoekers daarna naar de tweede verdieping waar het team Haruko Noda (Japan) de Kokpit zal aankleden met frêle vormen. Op de doorloop zullen de zussen Julie en Sarah Vanneste een florale impressie van een florale tafel laten zien.

Vanop het gelijkvloers genieten we van cascading flowers, door Olivier Petillion en Tim Beyens, en de topwerken van Stephane Brassaert, Stefan van Berlo, Tania Huyghe en een Roemeens designerteam onder leiding van Mircea Gheta. Op een coronaveilige manier word je naar beneden geleid met de aangeklede en floraal versierde tafels van Geert Pattyn (en team met o.a. Carl Depuydt, Benoit Vandendriesche, Leen Roelens en Werner Crolet).

Op het Theaterplein (voor het gemeentehuis) komt een buitentuin van 1000 m². In die tuin staan vooral de Belgische chrysanten en kruiden centraal.

Florale kunstenaars

Topfloristen brengen meesterlijke bloemendecoraties. In de serres worden florale installaties tentoongesteld. De arrangementen zijn vegetatief of bloemrijk opgemaakt uit natuurlijke materialen.

Deze florale kunstenaars werken ook mee aan het florale verhaal: Fran Salomez, Hilde Verhelle, Fleur Dewaelsche, Johan Van Steenkiste, Nele Destoop, Phebe Bovyn, Wim Dierendonck, Koenraad Fonteyne, Paulien Verhaert, Katia Gilmet, Richard Mos (Nederland) , Mullebrouck Liselotte, Bloemen Ann, Tom De Wilde, Elsie Vanderlinden

De Poort aan de rotonde in Koksijde-Bad wordt aangekleed door Jo Pattyn en team.

Openingsuren

  • Vrijdag 24 september: 10 tot 22 uur
  • Zaterdag 25 september: 10-22 uur.
  • Zondag 26 september: 10-22 uur
  • Maandag 27 september: 10-18 uur

Toegangsprijs

  • 10 euro
  • inwoners betalen 5 euro
  • tot 18 jaar gratis