Het annexgebouw is opnieuw in gebruik. In de vorige editie zetten we Speelotheek De Speelkriebel en de jeugddienst in de kijker. Nu is het aan de dienst Wonen, de buurtwerker en onze gemeenschapswachten.

Dienst Wonen: meer parkeergelegenheid en extra ruimte

Tijs Vandewoude, diensthoofd Wonen, werkte vroeger aan de rode lichten in Koksijde-Dorp of het kruispunt Zeelaan-Houtsaegerlaan, rechtover bakkerij Tyteca.

Dit gebouw ging ondertussen tegen de vlakte. Het huis moest plaatsmaken voor een invoegstrook. Tijs is intussen helemaal geïnstalleerd in het annexgebouw.

“Dankzij de verhuis is de toegankelijkheid voor de burger veel verbeterd. Dat komt mede dankzij het groot aantal beschikbare parkeerplaatsen. Ook voor de dienst zelf is het een stap vooruit. De kantoorruimtes en lokalen zijn ruimer. We beschikken over een extra vergaderlokaal en er is een uitgeruste keuken. Wat ik ook leuk vind, is dat er een hier een betere lichtinval is. Er is ook wifi. En eveneens belangrijk: dankzij de komst van de andere diensten, zitten we niet meer op een eiland. Ons adres? Zeelaan 42. Let wel: het postadres blijft Zeelaan 303. Ook ons mailadres (wonen@koksijde.be) blijft ongewijzigd. Je kan bij ons terecht voor vragen over huurwetgeving, leegstand, premies, woonkwaliteit, sociale huur, energievragen, renovatieadvies of een energielening.”

Buurtwerker Chiara Sartor neemt intrek in annexgebouw

Ook onze buurtwerker vind je in Koksijde-Dorp. Al combineert ze werken op kantoor voorlopig nog met thuiswerk. “Onze vorige werkplaats wordt een fotostudio. De verhuis naar het annexgebouw biedt kansen, want ik start binnenkort met een nieuw project in de omgeving. Zo kan ik mijn tijd optimaal benutten."

"Leuk is dat je hier veel diensten terugvindt die te maken hebben met jeugd, integratie en onderwijs. We hopen dat de Koksijdenaars daarom gemakkelijker de weg naar hier vinden. Ook voor het overleg tussen collega’s onderling is deze verhuis een uitstekende zaak." Als buurtwerker is Chiara de brugfiguur tussen Lokaal Bestuur Koksijde en de inwoners. “Het doel is om zorgzame buurten te creëren waarin iedereen zich goed voelt. Een klimaat waar buurtbewoners elkaar kennen en voor elkaar zorgen. Dankzij acties wil ik de sociale cohesie en leefbaarheid in de wijken vergroten. Met speciale aandacht voor de meest kwetsbare personen. En als er problemen zijn, zoeken we naar een efficiënte en duurzame oplossing.” Mail naar chiara.sartor@sociaalhuiskoksijde.be.

Gemeenschapswachten houden nog steeds de wacht

Net als de dienst Wonen moesten de gemeenschapswachten op zoek naar nieuw onderdak. Dus trokken onze gemeenschapswachten van Zeelaan 24 naar nummer 48. Jens Mares geeft tekst en uitleg. “In het annexgebouw zijn we veel toegankelijker voor onze inwoners. De drempel om langs te komen om je fiets te graveren of een melding te doen, is lager."

"Persoonlijk ben ik heel tevreden met mijn nieuwe werkplek” Arne Goderis en Jens Mares zorgen ervoor dat inwoners een veilig(er) gevoel hebben in onze gemeente en zijn het eerste aanspreekpunt. Ze staan in voor fietsgraveren, vakantietoezicht op je woning, fietsbegeleiding, voetgangers- en fietsexamens in de scholen, enz. “We schrijven ook GAS-boetes uit. Mensen kunnen bij ons terecht voor al hun vragen, maar ook als er problemen zijn.” Contacteer ze: jens.mares@koksijde.be of arne.goderis@koksijde.be.

Ook Patricia Beddeleem (beleidsmedewerker onderwijs) en Anke Inghelbrecht (armoede-, integratie en gelijkekansenbeleid) vind je in Koksijde-Dorp. Je leest er meer over in de volgende editie van Tij-dingen.