Zoek je échte natuurbeleving? Dan ben je deze zomer welkom in het Duinenhuis, de thuishaven van Duurzaam Koksijde. Talkrijke strand- en natuurgidsen nemen je graag mee op sleeptouw.

Maak kennis met de wandel- en gezinsactiviteiten, kijk naar de sterren op Soirée aan zee, pik een concert mee op het dakterras tijdens de Schipgatsessies of kom naar onze fototentoonstelling Ons zonnestelsel en ver daarbuiten. Vergeet de expo Souvenirs in het zand niet. Ontdek het natuureducatief centrum met een waaier aan binnen- en buitenactiviteiten. In de zomervakantie is het Duinenhuis elke dag open. Kom te voet langs het duinenpad vanaf de Rolandstraat of met de fiets via de toegangsweg langs de Koninklijke Baan.

Zak deze zomer af naar de Schipgatduinen

Je krijgt de kans om de zee van dichtbij te voelen, te proeven en te ruiken. De strand- en natuurgidsen nemen je graag mee op sleeptouw. 

  • dinsdag t.e.m. vrijdag: 10 tot 12 uur & 13 tot 17 uur
  • zaterdag en zondag: 13 tot 17 uur

Voor het hele gezin

In juli en augustus kan je elke woensdag tussen 14 en 16 uur samen met je gezin een leuke activiteit volgen in en rond het Duinenhuis. Wat denk je van een strandwandeling vol strand- en zeegeheimen? Zo leer je in geen tijd het verschil tussen een kokkel of nonnetje. Of trek je schoenen uit en ga op stap met Ingeborg: één worden met de natuur was nog nooit zo gemakkelijk.