Primeur: internationaal padeltornooi (FIP RISE) van 11 tot 17 juli

De kwalificatiewedstrijden vinden plaats op de accommodatie van TC Koksijde. Voor de hoofdtabel zakken de toppers af naar centercourt op het Theaterplein, een speciaal gebouwde panoramische kooi op een unieke plaats vlakbij de zee. Prijzengeld: 7.500 euro. Er vinden ook exhibitiewedstrijden plaats met bekende Vlamingen. Internationale topspelers - zowel dames als heren - uit Spanje, Frankrijk en Italië nemen het op tegen onze nationale toppers. De meeste Belgische spelers (P1000) treden aan vanaf de kwalificatiereeksen.

affiche internationaal padeltornooi

Voor de echte padelspelers passeren o.a. enkele bekende Vlamingen (8 tot 12 juli) de finaledag van de Adidas kids Tour en een interclubontmoeting tussen de organiserende clubs: TC Koksijde en TPR Rumbeke. Voorlopig is dit FIP RISE-event het enige in Vlaanderen, een primeur aan onze kust. Vanaf woensdag 13 juli start het internationale luik op beide locaties: TCK en het Theaterplein van 10 tot 22 uur.

Tennis in Koksijde: Flanders Ladies Trophy & Men’s Trophy Koksijde van 7 tot 21 augustus

Tennisliefhebbers verzamelen in Koksijde op het Theaterplein voor de Flanders Ladies Trophy
(25.000 dollar, 7 tot 14 augustus) en de 14e Koksijde Men’s Trophy (25.000 dollar, 14 tot 21 augustus).

Vanaf zondag 7 augustus bekampen internationale tennissterren elkaar voor een plekje in de finale op zondag 14 augustus. De ladies zijn elke dag te bewonderen op centre court, in de put voor het gemeentehuis en op de terreinen van TC Koksijde. Deze 36e editie is een eerbetoon aan Marc Jacob, de bezieler van de Flanders Ladies Trophy Koksijde. Een herschikt organisatiecomité doet er alvast alles aan om de eer van dit prestigieuze tornooi hoog te houden. Wie weet ontdekken we dit jaar de nieuwe Kim Clijsters of Justine Henin.