Muziek is de rode draad deze zomer in Koksijde. Van de Q-party tot Night of the Proms. Feesten op het strand of achter de Wave.

Heel Koksijde swingt en danst.

Zet je zomer dansend in op de Q-party

Het beste feestje van het jaar komt voor de eerste keer naar Koksijde op donderdag 7 juli. DJ Dimitri & Friends laten hun beste danshits op je los. Place to be: Ster der Zee. 

Het plein wordt omgebouwd tot een outdoordansvloer tussen duinen en zee. De ideale plek om dansend de zomer in te zetten .

De party start om 20 uur en eindigt om 2 uur. Meer info & tickets via www.visitkoksijde.be/Q-Party.

Beachparty is terug van weggeweest

Na twee jaar afwezigheid is het op vrijdag 22 juli eindelijk terug van dat: time to beachparty. Voor de 35e keer organiseert de scouts van Oostduinkerke, ter hoogte van het openluchtzwembad, de meest onvergetelijke fuif van de zomer.

Dit jaar straffer dan ooit met enkele speciale verrassingen.

Iedereen is welkom vanaf 18 uur om te genieten van een drankje en hapje met een de voetjes in het zand. Met een zwoele zomerbries door je haren. Good vibes and good music guaranteed!

Lighthouse Open Air: zwoele beats in een unieke setting

Opnieuw organiseert de vriendengroep van Semper Festum een eendagsfestival. Kom naar dit openluchtevent op zaterdag 23 juli in Oostduinkerke, met een uniek zicht op Koksijde Golf ter Hille.

Zoals altijd geniet je van zwoele beats en verfrissende cocktails in een prachtige omgeving!

Let the good times roll and make memories in the sun! See you at Lighthouse '22

Koop je ticket voor Night of the Proms Summer Edition

Op donderdag 28 en vrijdag 29 juli vindt in Koksijde de derde editie plaats van Night of the Proms Summer Edition. De prachtige gevel van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk dient opnieuw als feeëriek decor. Met namen als Umberto Tozzi, Natalia, Metejoor, Kate Ryan, Katrina (van Katrina & The Waves) en Bart Peeters op de affiche is een muzikaal feest verzekerd!

De ticketverkoop loopt als een trein. Snel zijn is de boodschap.

Koop je tickets: surf naar www.visitkoksijde.be of www.tij-dingen.be

  • frontaal zicht: 54 euro
  • zijzicht: 44 euro
  • staanplaatsen vlak voor het podium: 29 euro

Wil jij nog tickets bestellen, maar lukt het niet om dit zelf te doen? Dan helpen onze medewerkers bij de dienst Toerisme je op weg. Kom naar de dienst (Zeelaan 303) en breng mee:

  • jouw bankkaart
  • je bankkaartlezer
  • een geldig e-mailadres

Ter plaatse geef je aan hoeveel tickets je wil bestellen en voor welke datum
Opgelet: tickets bestellen kan alleen ter plaatse, niet telefonisch.

Helmgras Festival viert het einde van de zomer

Op 26 en 27 augustus vindt Helmgras Festival plaats. Het plein ter hoogte van Ster Der Zee wordt omgebouwd tot een heus festivalterrein tussen duinen en zee. Ideaal om met muziek en een drankje te genieten van de zomerzon.

De organisatie strikte gerenommeerde deejays met internationale allure. Zo komen op vrijdag Young Felix (NL), 5NAPBACKen Skyve ft. Flo Windey het publiek voorzien van de nodige beats.

Op zaterdag komt M.I.K.E. Push, bekend van Universal Nation, samen met onder andere Ramon Tapia en Yves Deruyter aan de knoppen draaien.

Benieuwd naar de volledige line-up? Info en tickets op www.helmgrasfestival.be

Internationaal Orgelfestival Koksijde 2022

De prachtige modernistische Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk van Koksijde beschikt over een indrukwekkend, mooiklinkend concertorgel, voltooid door orgelbouwer Jan Lapon in 2011. Koksijde duwde financieel mee aan de kar om dit project te realiseren. De Orgelkring van Koksijde groeide in de laatste tien jaar uit tot een actieve organisator van het prestigieuze orgelfestival. Ook in 2022 komen toporganisten uit binnen- en buitenland naar de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk.

Maandag 4 juli: Esteban Elizondo

Esteban Elizondo studeerde aan het Conservatorio Superior de Música in zijn thuisstad San Sebastián. Na zijn specialisatie studies in Wenen bij Anton Heiller werd hij professor orgel en directeur van hetzelfde conservatorium. Hij is van grote betekenis voor de restauratie van het orgelpatrimonium in Spaans Baskenland, en publiceerde een doctoraatsthesis over de Baskische orgels en componisten. Van deze muziek nam hij een hele reeks cd’s op voor het befaamde Duitse label Aeolus. Kortom, hij is de ambassadeur bij uitstek van de Baskische orgelcultuur en kreeg daarvoor ettelijke eretekens. Esteban Elizondo zal een bloemlezing brengen van werken van componisten uit Baskenland.

Maandag 11 juli: Mithra Van Eenhooge

Mithra Van Eenhooge behaalde een Masterdiploma Orgel met de grootste onderscheiding bij Ignace Michiels aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Daarna ging hij in de leer bij Eric Lebrun in Parijs en verwierf er de Prix de Perfectionnement. Hij volgde masterclasses bij Olivier Latry, Leo Van Doeselaar, Jon Laukvik, Jean-Baptiste Robin en Jean-Claude Zehnder. Mithra was assistent-organist aan de Sint-Salvatorkathedraal te Brugge tot 2013 en is titularis-organist van de Sint-Pieterskerk in Oostkamp. Hij is leraar orgel aan de kunstacademie te Knokke. Hij speelde concerten op prestigieuze plaatsen zoals de kathedralen van Brugge, Chartres, Parijs en Westminster Cathedral.

We krijgen werken te horen van Bruhns, Bach, Rheinberger, Rachmaninov, Peeters en Glass.

Donderdag 14 juli: La Route des Orgues dans l’ancien comté de Flandre (FFAO)

De Fédération Francophone des Amis de l’Orgue organiseert jaarlijks een congres in telkens een andere streek. Deze zomer komen ze naar Frans-Vlaanderen en op de Franse nationale feestdag, 14 juli dus, zijn ze te gast in Koksijde. Organist Jan Vermeire stelt hen op de middag het orgel van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk  voor met een concert waarop alle orgelliefhebbers van harte welkom zijn!

Maandag 18 juli: Sophie Rétaux

Sophie Rétaux studeerde achtereenvolgens aan het conservatorium van Douai en Lille, waar zij haar artistieke opleiding afsloot met prijzen voor orgel, piano en begeleiding. Het mentorschap van grootheden Jean Boyer (orgel) en Jean Koerner (begeleiding) beïnvloedde haar carrière voor een groot deel en vormde de basis voor haar muzikale persoonlijkheid. Sophie Rétaux is organist van het Aristide Cavaillé-Coll orgel van de kathedraal van Saint Omer. Zij doceert sinds 2012 orgel en pianoforte op het ESMD in Rijsel (École Supérieure Music et Dance Nord de France).

Op het programma staan werken van Anthony Van Noordt, William Byrd, Dieterich Buxtehude, Johann Sebastian Bach en Arvo Pärt.

Maandag 8 augustus: Elmar Lehnen & Hansjörg Fink (trombone)

Elmar Lehnen studeerde orgel in Berlijn en in Parijs bij Jean-Paul Imbert. Hij is organist van de Mariabasiliek in de bedevaartsplaats Kevelaer en bespeelt daar het Seifert-orgel dat het grootste Duits-romantische orgel ter wereld is. Hansjörg Fink (1969) studeerde zowel klassieke als jazztrombone aan de HKU in Hilversum. Fink is een veelzijdig musicus die te vinden is in bigbands, muziek- en theaterprojecties, in popbands én in symfonieorkesten. Hij is vaak op tournee met The World Famous Glenn Miller Orchestra o.l.v. Wil Salden. Trombonist Fink en organist Lehnen maakten een stuk van een uur Seven waarin ze het scheppingsverhaal in zeven stadia verklanken, op basis van gecomponeerde en geïmproviseerde delen in verschillende stijlen.

Een wervelende muzikale zoektocht tussen Jazz en Traditie. Zeven klinkende fragmenten over de oorsprong van het leven op basis van zeven korte gedichten van theoloog Bastian Rütten.

Maandag 22 augustus: Jan Vermeire

Jan Vermeire is organist-titularis van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde, artistiek directeur van de Internationale Orgelfestivals van Koksijde, Haringe, Veurne en het Festival International d’Orgue en Flandre. Hij is een veelgevraagd internationaal concertorganist, koordirigent, neemt cd’s op, is orgelreisgids etc.

Info: Orgelkring Koksijde

Fink Lehnen komt naar het orgelfestival deze zomer

Van Beethoven tot Bond… James Bond

Dit fagottenkwartet, onder leiding van Dirk Noyen, trekt alle registers open om de fagot beter bekend te maken bij een breed publiek. Op zaterdag 23 juli laten deze vier de veelzijdigheid van het instrument horen tijdens een uniek concert in de Sint-Idesbalduskerk.

Samen met drie oud-leerlingen, richtte Dirk Noyen in 1999 Het Phenix Fagottenkwartet op. De naam van hun concert Van Beethoven tot Bond…James Bond geeft weer wat je van het optreden mag verwachten. De vier toondichters brengen een muzikale cocktail van stijlen gaande van barok en klassiek tot gekende jazz- en poparrangementen. Je hoeft dus helemaal geen klassieke muziekkenner te zijn!

Klinkt dat als muziek in de oren? Koop snel je ticket (10 euro, jonger dan 12 jaar: gratis) bij de dienst toerisme van Koksijde.