Lokaal bestuur Koksijde heeft ervoor gezorgd dat iedereen die dat wil tot bij het vaccinatiecentrum raakt. Of je nu met de fiets, de auto of het openbaar vervoer komt.

Weet je nog niet hoe je zelf aan het vaccinatiecentrum raakt? Lees dan zeker verder.

Gratis pendelbus

Een gratis pendelbus verbindt het vaccinatiecentrum, het ziekenhuis van Veurne en de stations van Veurne en Koksijde en dit tijdens de openingsuren van het vaccinatiecentrum. De pendelbus sluit zo goed mogelijk aan op het openbaar vervoer en stopt voor de stations aan bovengenoemde bushaltes van De Lijn. De pendelbus rijdt de hele tijd heen en weer zonder vast uurschema.Woon je in Wulpen? Dan kan je een belbus reserveren met een tijdelijke halte aan het vaccinatiecentrum.

Kom je met de wagen?

De wegwijzers op het grondgebied van Veurne loodsen je vlot naar het vaccinatiecentrum. Of geef het adres Nijverheidsstraat 8 in Veurne in je GPS in.

Of met de fiets?

Aan de achterkant van Furnevent (Nijverheidstraat) is een ruime fietsparking voorzien. Neem het fietspad doorheen de suikersite om tot bij het gebouw te geraken.

Kies je voor het openbaar vervoer?

De NMBS biedt een gratis treinticket aan voor wie zich van en naar een vaccinatiecentrum verplaatst. En Lokaal Bestuur Koksijde zorgt ervoor dat je gratis met de bus of tram naar het vaccinatiecentrum kan gaan. Lees alle praktische info over openbaar vervoer na op www.koksijde.be/vaccinatiekoksijdenaars

Trein

De NMBS biedt een gratis treinticket aan voor wie zich van en naar een vaccinatiecentrum moet verplaatsen. Het ticket kan je voor de eerste en de tweede prik aanvragen: via de website(externe link) of app van de NMBS(externe link), aan een ticketautomaat of aan het loket in het station.

Bus en tram

Lokaal Bestuur Koksijde zorgt ervoor dat je gratis met de bus of tram naar het vaccinatiecentrum kan gaan.

Praktisch: hoe werkt het?

  • Verzend het tekstbericht VCNKOK naar 4884. Het antwoordbericht geldt als vervoerbewijs (heen- en terug) op de dag van de vaccinatieafspraak. Bij controle leg je de bevestigingsmail en de SMS voor.
  • Per gsm kan je maximum 2 heen- & terug tickets aanvragen.
  • Kan je geen SMS sturen? Bel dan naar het gratis nummer 0800 85 670.
  • Via De Lijn of de trein stap je af aan één van de volgende haltes: Station Koksijde – Station Veurne - AZ West.
  • Van daaruit rijdt een pendelbus van Keolis naar het vaccinatiecentrum Furnevent en terug. Zo reist iedereen gratis en zonder problemen naar het vaccinatiecentrum.
  • Na je vaccinatie word je terug afgezet aan de halte.

Heb je zelf geen vervoer?

Bel het gratis 0800-nummer (staat op je uitnodiging) van het vaccinatiecentrum Furnevent. Lokaal Bestuur Koksijde zorgt voor vervoer via inzet van de mindermobielencentrale of een taxi.

Kiss and Ride-zone is voorzien op de parking. Daar kan je mensen afzetten, terug ophalen, wegrijden en een 20-tal minuten parkeren.