Camping Cultuur is een mobiel cultuurhuis waarmee aan cultuurspreiding talenontwikkeling en gemeenschapsvorming wordt gedaan.

… op stap met de huifkar

Ga op stap met de huifkar. Maak een mooie wandeling in Oostduinkerke en ontmoet achteraf een echte paardenvisser op het plein in de Voorduinen. Een unieke ervaring op zondag 19 juni (14-16 uur) in de Voorduinen (opstapplaats: binnenplein). Gratis. Schrijf je hier in (verplicht) 

… samen met de bib: kamishibai en maak je eigen boekenmonster-workshop

Kom luisteren naar onze spannende verhalen! Maak daarna een grappig boekenmonster dat je als bladwijzer kan gebruiken. Woensdag 29 juni:13.30-15.30 uur, speelplein Silicowijk (Molenstraat 20). Gratis. Voor lagereschoolkinderen en kleuters. 

Wat mag je verwachten

  • spannende verhalen
  • maak je eigen boekenmonster
  • een klein geschenkje
  • gratis koffie voor mama en papa
  • een sapje en koek voor de deelnemende kinderen

En ook nog… samen met het Abdijmuseum: bouwen met het hele gezin

Speelproject De Werf: in deze speeltuin wordt gewerkt

Terwijl jij het evenwichtsparcours uittest, (ver)bouwen anderen de speeltoestellen onder begeleiding van De Sven. Er is vanalles te doen: in elkaar zetten, vijzen draaien, schuren en vooral veel spelen.De Werf is een fantasiespel, een theater waarin kinderen de hoofdrol spelen en tegelijk een speeltoestel voor echte speelvogels. Wanneer? Woensdag 6 juli van 14 tot 17 uur in Wulpen.

De Duinenabdij is niet in één dag gebouwd. Of toch? Probeer het zelf

De Duinenabdij van Koksijde was een gigantisch middeleeuws bouwwerk. e kan alleen maar dromen over hoe het er vroeger echt uitzag. Die abdij heropbouwen zit er niet in. Of toch? Waarom geen poging doen met KAPLA®-bouwplankjes? Het Abdijmuseum daagt je uituit om abdijconstructies te bouwen. Na een korte inleiding (waarin je een idee krijgt over hoe de abdij eruitzag, en welke inspanningen het kostte om die in de Koksijdse duinen te bouwen) bouw je in groepjes enkele constructies van de abdij na. De speeltuin en workshop zijn gratis. Wanneer? Woensdag 6 juli van 14 tot 17 uur in Wulpen. Meer info: www.tenduinen.be