Niets leuker dan buiten spelen, ravotten, klimmen & klauteren. Dat weten ook de kinderen van de Gemeentelijke Basisschool Oostduinkerke.

 

Maandag 16 mei werden de splinternieuwe speeltoestellen voor kleuters en lagereschoolkinderen geopend. Een creatief idee om leerlingen te motiveren meer te bewegen, ook tijdens vrije momenten. Kleuters kunnen zich uitleven op een kleurrijke glijbaan, met klimmuurtje en handgrepen. De leerlingen van het lager krijgen een ‘klautertoren’ die al meer vaardigheden vereist, maar voor alle leerlingen toegankelijk is.
 

De gemeenteschool is ICT-materiaal rijker

Koksijde en Digisprong kochten 40 iPads en 40 chromebooks aan. Die laatste worden dagelijks gebruikt door de derde graad voor opzoekwerk, tekstverwerking, programmeren, presentaties,... De extra iPads worden verdeeld over de school zodat elke klas een aantal toestellen heeft om snel iets op te zoeken, foto's en video's te maken.

Nog meer vernieuwing 

Het 'startblok' van de school werd in een nieuw jasje gestoken. Er is nu een opbergruimte voor o.a. turnzakken, boekentassen en didactisch materiaal. Dankzij de modulaire kasten kan het 'startblok' opgedeeld worden in knusse werkruimtes (zorg- en leeshoek). En de grote ruimte is perfect voor toneel- en dansvoorstellingen. Een multiflexibele ruimte dus. Eerder dit schooljaar werden er nieuwe vloeren gelegd. Ook de koepel is vernieuwd. Een echte totale make-over van het startblok.