Traditiegetrouw vind je ook deze zomer veel kunst in onze gemeente. Zo presenteren we een baanbrekende expo met actuele kunst in Kunstencentrum Ten Bogaerde: Private Parts door Joëlle Dubois.

Binnenkort vormt de grote schuur het decor voor kleurrijke en gedurfde schilderijen, beelden en een installatie waarmee Joëlle Dubois de impact van sociale media en de rol van de mens in onze moderne samenleving onderzoekt. Geïnspireerd door de constante online stroom van foto's en videoclips confronteert ze de kijker met expliciete scènes uit het privéleven. Door middel van speelse, geïmproviseerde composities vangt Dubois zowel de overdaad als de vergankelijkheid van de beelden. In haar diverse figuratieve schilderijen behandelt ze onderwerpen als gender, seksualiteit en fetisjisme. Dubois toont zichzelf en haar personages in compromitterende en intieme posities en verwijst daarmee naar de hedendaagse hectische tijdgeest.

Grard, Delvaux en Dubois

Private Parts gaat letterlijk en figuurlijk in dialoog met het oeuvre van George Grard uit de vaste collectie. Joëlle Dubois heeft natuurlijk ook een link met Paul Delvaux en naakt. Zijn museum ligt wat verderop. Vanaf 1 juli vormen Grard, Delvaux en Dubois dus een boeiend artistiek trio in Sint-Idesbald. Later lees je meer over het randprogramma en praktische info. 

Collectie George Grard

In de Grard-zaal vindt u een vaste collectie met retrospectieve over het leven en werk van George Grard (1901-1984). Deze unieke verzameling van de stichting Grard toont de levensloop en het oeuvre van de bekende Doornikse kunstenaar. Ook buiten, in de stilte en de rust van de middeleeuwse tuin, staan negen monumentale beelden opgesteld. Bekijk de collectie online: www.erfgoedinzicht.be

Erfgoed

De site die u bezoekt is een abdijhoeve. De geschiedenis keert terug tot ca. 1240 wanneer de Duinenabdij het hoogtepunt beleeft. Vraag jouw rondleiding op de site aan en ontdek de fascinerende geschiedenis van dit uithof.

Natuur

De omliggende natuur zorgt voor verstilling en rust. De site is gelegen in een uniek beschermd landschap. Meer in het bijzonder ligt de site in een landschap met een duinpolderovergang – beschermd door de esthetische, historische en natuurwetenschappelijke waarde.

Er is meer

Nog veel andere locaties in Koksijde ademen kunst. Vanaf 1 juni ben je welkom in het Duinenhuis voor de expo Het Natuurhistorisch museum van Stokman (blz. 29). In Kapel Rozenkrans geniet je van de expo Generations in Harmony vanaf 17 juni: de beeldhouwers en bronsgieters Fernand en Geert Vanderplancke tonen er hun werken. In galerij Welnis (toerismekantoor Oostduinkerke) kan je vanaf 1 juli terecht voor de installatiekunst van Brunhilde Borms.

Ook de openluchtexpo Cabin Art start. Binnen het thema leven in de duinen presenteren daar meer dan zestig kunstenaars werk op de strandcabines van Sint-Idesbald. Alle tentoonstellingen vind je op www.koksijde.be/tentoonstellingen