Het gemeentehuis van Koksijde vormt van 24 t.e.m. 27 september het decor voor de vierde editie van Koket Koksijde. Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar onze culinaire badplaats: bloemen met smaak.  

Deze rode draad is geïnspireerd door de nabijheid én het jubileumjaar van de Koksijdse Hotelschool Ter Duinen en Horeca Koksijde. Met de initiatiefnemer Ides Leys en bloemsierkunstenaar Jo Pattyn in gedachten brengt het thema een florale ode die tot de verbeelding spreekt.

Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar onze culinaire badplaats: bloemen met smaak.  Deze rode draad is geïnspireerd door de nabijheid én het jubileumjaar van de Koksijdse Hotelschool Ter Duinen en Horeca Koksijde. Met de initiatiefnemer Ides Leys en bloemsierkunstenaar Jo Pattyn in gedachten brengt het thema een florale ode die tot de verbeelding spreekt.

Hotelschool als inspiratie

De rode draad van Koket Koksijde is geïnspireerd door de nabijheid én het jubileumjaar van de Koksijdse Hotelschool Ter Duinen en Horeca Koksijde. Met de initiatiefnemer Ides Leys en bloemsierkunstenaar Jo Pattyn in gedachte brengt het thema een florale ode die tot de verbeelding spreekt.

Het laat de bezoekers genieten van de mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, arrangementen, indoor en outdoor creaties. Ook geurende kruiden en de Belgische chrysant als najaarsbloem staan in de kijker.

Parcours in en rond het gemeentehuis

De expo start in het gemeentehuis waar de inkom wordt aangekleed door de studenten van de tuinbouwschool PTI te Kortrijk. Het parcours leidt je daarna naar de tweede verdieping waar het team rond Sören van Laer en Aymerick Chaouche de Kokpit zal aankleden met geometrische vormen. Op de doorloop tonen de zussen Julie en Sarah Vanneste een impressie van een florale tafel.

Vanop het gelijkvloers genieten we van cascading flowers, door Olivier Petillion en Tim Beyens, en de topwerken van Stephane Brassaert, Stefan van Berlo en Tania Huyghe. Op een coronaveilige manier word je naar beneden geleid met de aangeklede en floraal versierde tafels van Geert Pattyn (en team met o.a. Carl Depuydt, Benoit Vandendriesche, Leen Roelens en Werner Crolet).

Op het Theaterplein (voor het gemeentehuis) komt een buitentuin van 1000 m². In die tuin staan vooral de Belgische chrysanten en kruiden centraal.

Florale kunstenaars

Topfloristen brengen meesterlijke bloemendecoraties. In de serres worden florale installaties tentoongesteld. De arrangementen zijn vegetatief of bloemrijk opgemaakt uit natuurlijke materialen.

Deze florale kunstenaars werken ook mee aan het florale verhaal: Fran Salomez, Hilde Verhelle, Fleur Dewaelsche, Johan Van Steenkiste, Nele Destoop, Phebe Bovyn, Thierry Vermandere, Haruko Noda, Paulien Verhaert, Jonas De Vestel, Richard Mos, bloemen L'Aturel, Bloemen Ann, Agna Maertens, Katia Gilmet.