MORS is het tweede boek van kersvers K-Ambassadeur Rob Kindt. Het vertelt het levensverhaal van het gezin van Jean d’Etampes, stiefzoon van de Bourgondische hertog Filips de Goede en zijn echtgenote Jacqueline d’Ailly, voornaamste hofdame van hertogin Isabelle van Portugal.

Het is een historisch gefundeerd Ikaros-verhaal, dat de lezer meeneemt van de hoogste toppen van de maatschappij van toen naar het diepst mogelijke verval. Het verhaal wordt afgekruid met een fictieve krimi waarin op een half jaar tijd drie moorden gebeuren.

Op 13 september om 19 uur neemt Rob Kindt je mee terug in deze fascinerende wereld van bijna zes eeuwen geleden, doorheen feesten en rouwprocessen, met relevante details over kledij, gastronomie, opvoeding, ontspanning van toen. De rode draad is een making-off die wil vertellen hoe je aan de info raakt waarop dit zo gedetailleerde levensverhaal gebaseerd is. En die ook de uitdaging voor de schrijver om een historisch verhaal met een krimi te combineren wat probeert te duiden. De toegang is gratis, inschrijven is niet nodig.  

MORS