De leerlingen van de klas van Geert Vanhoutte (vijfde leerjaar) maken elk schooljaar een kindermusical voor het goede doel.

Het was de twintigste kindermusical en al de tiende keer dat de opbrengst – 1.732 euro – gaat naar vzw Kiekafobee. Proficiat aan Geert en zijn leerlingen! Bekijk hieronder de opname van de musical en maak kennis met de kinderen.

Fermegem, de musical van het 5de leerjaar A uit de gemeenteschool Oostduinkerke

Video

Hoe komt de kindermusical tot stand?

De kindermusical is een project dat elk jaar start in november. "Dan beginnen we met de klas een verhaallijn op te bouwen en starten de kinderen met het inoefenen en memoriseren van de teksten. In januari maken we het decor en werken we het verhaal af", legt meester Geert uit. "Begin maart volgt een eerste optreden in WZC Sint-Bernardus (De Panne). Daarna vinden er optredens in eigen school plaats: kleuter en lager."

Op donderdag 30 maart volgde de apotheose in cultuurcentrum CasinoKoksijde: voor alle ouders, familieleden en sympathisanten. "De opnames hiervan bezorg ik elk jaar naar alle woonzorgcentra in Veurne, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Oostende. Zo genieten alle bewoners mee van dit spektakel. Met de opbrengsten uit onze toegangstickets en de bar verzamelden we 1.732 euro die we schenken aan vzw Kiekafobee. Om af te sluiten was er een slotoptreden in WZC Dunecluze.