Deze kersverse kunstrubriek laat je kennismaken met ons rijke patrimonium aan kunstwerken.

Floating Dreams (Kamagurka, 2018)

De gelijknamige openluchttentoonstelling Floating Dreams vond plaats rond de Diksmuidse IJzertoren. 70 kinderbeelden stonden er symbool voor 70 hedendaagse oorlogen en conflicten. Kamagurka gaf ieder individu een betekenis en beschilderde de witte figuren. Elk beeld verwijst naar een conflict dat de afgelopen 100 jaar plaatsvond of nu nog plaatsvindt. Bekende en markante Belgen, in de ruimste zin van het woord, zijn peter of meter van het beeld en voorzien het van een quote. De keuze om dit kunstwerk op te stellen voor de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang is dan ook niet toevallig.

Kamagurka (°1956) is een cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar. Hij is vooral bekend om zijn absurde cartoons en televisieshows.

Waar vind je het kunstwerk? Dorpsstraat 19

Wil je meer weten over een kunstwerk op straat? Wie heeft het gemaakt en wat was de inspiratie? Je vindt het in de Erfgoedapp van Faro. Met deze app stel je zelf je eigen kunstroute samen. Download de app via Google Play voor Android of via App Store voor iPhone of iPad.