De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Veurne en Westtoer slaan de handen in elkaar en stellen een belevingsvol fietsweekend voor op 26 en 27 maart. De organisatoren selecteerden hiervoor een mix van activiteiten langs het fietsparcours. 

Wist je dat je voor deze speciale gelegenheid fietst door Domein Duinpanne, via de Nieuwpoortse Vismijn, de Veurnse Sint-Niklaaskerk of de site van het Abdijmuseum Ten Duinen?

Voor deze eerste editie zetten we bijzondere kwaliteiten van de Westkust in de kijker: lokale muziek- en straattheatergroepen maken het mooie fietstraject langs de Westkust-fietsroute extra aangenaam. De animatie langs het parcours benadrukt de lokale identiteit: het decor van de zee, de natuurgebieden, de charmante stadskernen en het historische karakter van de Westkust-gemeentes. Natuurlijk zorgt de organisatie voor lekkere stops met hapjes en drankjes van bij ons.

Parcours

De Westkust-fietsroute laat je kennismaken met de grote verscheidenheid die de Westkust te bieden heeft. Je fietst langs de zee in De Panne, doorheen onze duin- en natuurgebieden, via de IJzermonding met de jachthaven van Nieuwpoort en langs het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke richting Veurne. Onderweg ontdek je via de bezoekerscentra, musea en uitkijktorens wat onze regio zo uniek maakt. Er zijn vier startplaatsen voorzien, één per gemeente. 

Inschrijven? Kom naar ons toerismekantoor.