De organisatie van Night of the Proms Summer Edition lanceert een nieuwe topartiest: Metejoor.

Zijn nieuwste single is Dit is wat mijn mama zei. Ook zijn vorige hit Ze meent het staat nog altijd in de hitlijsten. Metejoor debuteerde in 2016 met Ik hou van jou, meteen een schot in de roos. Datzelfde jaar stond hij in het voorprogramma van uitverkochte shows van Niels Destadsbader in het Sportpaleis.

In 2019 en 2020 werden Horizontaal en Het beste aan mij (ben jij) genomineerd als hoofdprijs voor de Radio 2 Zomerhit, dé grote doorbraak voor Metejoor kwam er in januari van vorig jaar met 1 op een miljoen. Het duet met de Nederlandse zangeres Babet prijkte zelfs even op nummer één.

Ti Amo Umberto Tozzi!

Het opzwepende Gloria, het heerlijke Ti Amo en dé songfestivalhit Gente di Mare zijn een paar van de hits van wereldster Umberto Tozzi. Op z’n zestiende had hij zijn eigen band Off Sound. Het succes begint in 1976, hij staat dan zeven maanden op nummer één stond met Ti Amo. Drie jaar later overtreft hij het succes met Gloria.  In 1987 nemen Raf en Umberto Tozzi voor Italië deel aan Eurosong in Brussel, met het duet Gente di Mare. Umberto Tozzi staat meer dan 45 jaar op de planken en viert dat deze zomer op Night of the Proms Summer Edition.

Energie op het podium met Natalia

Ze zingt, presenteert en coacht. En op een podium is ze één brok levenslust en energie. In juli is ze voor de eerste keer te gast in Koksijde. Aan hits geen gebrek, want wie kan niet meezingen I’ve only begun to fight, Risin’ en Higher than the sun?

Kate Ryan brengt hit na hit

De Limburgse duikt twintig jaar geleden (april 2001)  de hitlijsten binnen met haar eerste single Scream for More. Het nummer betekent de start van een succesvolle muzikale carrière. Kate Ryan breekt internationaal door met de hits Désenchantée (2002), Je t'adore (2006), Voyage Voyage (2007) en Ella elle l'a (2008). Wist je dat Kate Ryan dit jaar liefst 27.878.00 streams op Spotify liet noteren? Goed voor 1.383.400 uur luisterplezier. Op Night of the Proms Summer Edition brengt ze haar hits, begeleid door het Antwerp Philharmonic Orchestra.

In memoriam: mister Night of the Proms John Miles

Op 5 december overleed John Miles. Hij was de voorbije jaren kind aan huis in Koksijde en aanwezig op elke editie van Night of the Proms Summer edition. Zijn bekendste nummer Music was my first love, staat in heel wat Koksijdse harten gegrift.  Miles stond in 1985 op de affiche van de allereerste Night of the Proms in Antwerpen.