De langste dag van het jaar is ook de Dag van de Mantelzorger. Vrijdag 23 juni staat symbool voor onze mantelzorgers die elke lange dag zorgen voor hun zorgbehoevende. Een dag van erkenning.

Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in onze samenleving en verdienen die waardering. Zonder mantelzorgers kunnen veel zorgbehoevenden niet thuis wonen. Applaus.

Als mantelzorger sta je er niet alleen voor. Met vragen of problemen kan je bij je lotgenoten terecht. Kom daarom naar het Mantelzorgcafé.

Volgende afspraak voor Mantelzorgcafé De Luisterschelp: 5 juni

Als mantelzorger sta je altijd klaar voor iemand anders. Op maandag 5 juni is het tijd om jou te verwennen met koffie, koekjes en een attentie om jou te bedanken voor de inspanningen die je levert.

Schrijf je in bij Katrien Debruyne: 058 53 43 19 of katrien.debruyne@sociaalhuiskoksijde.be

Wat betekent het om mantelzorger te zijn?

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Onze gemeente ondersteunt mantelzorgers, want voor de zorgbehoevende biedt dit veel voordelen:

  • je krijgt zorg van iemand die je dierbaar is
  • je kunt (langer) in je eigen woning blijven wonen
  • je hebt meer privacy
  • de zorgkosten zijn lager

Je bent een mantelzorger wanneer je:

  • zorg biedt aan iemand die omwille van ziekte, handicap, ouderdom, een psychische kwetsbaarheid of verslavingsproblematiek ondersteuning nodig heeft.
  • een affectieve band hebt met de persoon voor wie je zorgt. Je moet dus geen familie zijn om mantelzorger te zijn. Je zorgt bijvoorbeeld voor je buur, je partner, je kind, je ouder of je vriend(in).
  • jouw hulp en zorg aan die zorgvrager op frequente basis verleent.

Woon je in Oostduinkerke-Bad? Leer je buren kennen en kom naar de koffienamiddag. Afspraak op 9 juni in Brasserie Cust’o (Albert I-laan 56) om 14.30 uur. De toegang bedraagt 3 euro. Inschrijven: 058 53 43 19 of katrien.debruyne@sociaalhuiskoksijde.be