De vogels fluiten en de natuur komt tot leven. Mei is de maand waarin de lente definitief doorbreekt. Onze surfclubs staan deze maand in de schijnwerpers, want onze gemeente staat bekend als dé uitvalsbasis voor watersporters.

Tij-dingen: De surfclubs zijn open. Hetzelfde geldt (bijna) voor alle terrassen?
Burgemeester Marc Vanden Bussche:
"Inderdaad. Een goede zaak, ook voor onze horeca-uitbaters. Met de gemeente proberen we hen zo goed mogelijk bij te staan: de terrastaks wordt alvast opnieuw kwijtgescholden. We zorgen ook terug logistieke ondersteuning waar nodig."

Tij-dingen: Brandweer Westhoek zoekt vrijwilligers. Het korps ligt u nauw aan het hart?
Burgemeester:
"Dat klopt. We zoeken vrijwilligers om ons topteam bij de brandweer te versterken. Veel van onze medewerkers zijn actief bij de brandweer, het is een hechte vriendengroep. Interesse? Lees meer vanaf p. 8."

We zoeken al lang naar betaalbare oplossingen waardoor jonge gezinnen in onze gemeente blijven. 

T-d: Het woonproject in Wulpen zorgt voor meer betaalbare woningen in onze gemeente?
Burgemeester:
"We zoeken al lang naar betaalbare oplossingen waardoor jonge gezinnen in onze gemeente blijven. Het woonproject in Wulpen (Leroystraat) bestaat uit veertien koopwoningen met een uniek zicht op de velden. En voor mensen met een baksteen in de maag bieden we betaalbare bouwgrond in erfpacht aan in Koksijde-Dorp (Kerkstraat en Vanneckestraat). Als dit pilootproject aanslaat, trekken we dit door op andere locaties. Koksijdenaars krijgen voorrang!"

T-d: De plannen voor het vernieuwde NAVIGO-museum zien er indrukwekkend uit.
Burgemeester:
"Er komt een museumdepot met kooktheater en een nieuwe museumvleugel waardoor het onthaal en de ingang verhuizen naar de Vrijheidstraat. Blikvanger wordt de nieuwe potviszaal waar het skelet van Valentijn van Sint-André onderdak krijgt. "

We kijken uit naar een coronavrije samenleving.

T-d: Er komen drie nieuwe padelterreinen in Koksijde-Dorp?
Burgemeester:
"Het waren sportfunctionaris Dries Vandenbroucke en Jos Exsteens (voorzitter TC Koksijde) die ons overtuigden. Dankzij de drie nieuwe velden (waarvan twee overdekt) beschikt TCK over zes padelterreinen ."

T-d: De vaccinatie geraakt in een stroomversnelling. U kreeg uw eerste vaccin?
Burgemeester:
"Inderdaad. Ik ben zojuist 71 geworden. Onze oudere inwoners worden prioritair behandeld en dat is maar goed ook. Weldra zal de helft van Koksijde ingeënt zijn. We kijken uit naar een coronavrije samenleving. Alle actuele info, ook over de reservelijst, lees je op www.koksijde.be/vaccinatie."