Beau Site vind je nog steeds in Oostduinkerke: Leopold II-laan 71.  

Zestig jaar terug in de tijd

Dit pension werd uitgebaat door de familie Deroo-Vandepitte . Beau Site was een project van Leonie-Marie Vandepitte. Eerst baatte ze een winkel uit naast café Visserswelzijn in de Zeestraat, de latere Leopold II-laan. Ze kocht de Beau Site in 1948-49. De Duitsers eisten het gebouw op tijdens de Tweede Wereldoorlog en richtten het in als Kommandatur. Tijdens diezelfde oorlog werd het ook heel zwaar beschadigd.

Kan je iets vertellen over deze foto of heb je zelf leuke foto’s genomen in Koksijde, Oostduinkerke of Wulpen die ouder zijn dan 20 jaar? Contacteer de beeldbank via 058 53 37 62 of caroline.vandenberghe@koksijde.be.

Oorspronkelijk baatte Maria zowel haar winkel als het pension uit. Later alleen het pension. In de volksmond werd ze "Maria Pitte van de boosiet" genoemd. Het koppel Deroo-Vandepitte verbouwde de villa tot kleine appartementjes die voor langere periodes (één tot twee jaar) verhuurd werden aan jonge trouwers die krap bij kas zitten. De koster van Oostduinkerke, afkomstig van Moorsele, woonde er zeker een jaar. Ook de vakmannen die aan de wederopbouw werkten, vonden er onderdak.

Van links naar rechts herken je Maria, haar dochters Thérèse en Jeanine en de meid Zoë.

Vandaag

Op dezelfde locatie (Leopold II-laan 71) staat tegenwoordig Residentie Beau Site.  Als je goed kijkt, zie je in het huidige gebouw hier en daar een knipoog naar het verleden.

Zo ziet deze plaats er vandaag uit.