Tussen IJzer & Schreve organiseert een lezing op zondag 14 november om 10.30 uur in het Erfgoedhuis Bachten de Kupe in Oostduinkerke-Dorp.

Pieter Geeraert brengt dan een geïllustreerde lezing over de wederopbouw van Oostduinkerke na de Eerste Wereldoorlog.

Geeraert (25) is een historicus en politicoloog die gespecialiseerd is in de wederopbouw na WO I en de internationale relaties in het noordpoolgebied. Hij groeide op in Gijverinkhove. Zijn grootouders aan vaders kant zijn afkomstig van Oostduinkerke. Daarom koos Geeraert de wederopbouw van het platteland – in Oostduinkerke van 11 november 1918 tot 1922 – als onderwerp van zijn masterproef.

Tussen IJzer en Schreve is een nieuwe vereniging die de regionale geschiedenis deelt met het grote publiek. Het voorbije anderhalf jaar vielen enkele initiatieven in het water door de coronacrisis, maar in augustus en september vonden er al lezingen plaats, o.a. over Operatie Dynamo in de regio. Wie inschrijft voor een lezing wordt automatisch op de hoogte gebracht van de activiteiten van Tussen IJzer en Schreve.

Inschrijven is verplicht via ijzerschreve@gmail.com. De toegangsprijs bedraagt 5 euro (gratis voor leden Tussen IJzer & Schreve).