Op Allerheiligen (1 november) doorbreken we om 17 uur de stilte op de begraafplaats van Oostduinkerke. Het project Reveil brengt dan met woord en muziek mensen samen op deze speciale plaats.

Dit jaar wisselen we verhalen over vrouwen af met sfeervolle muziek.

Ishtar

Het collectief Ishtar brengt (sinds 2003) liefdessongs uit de schatkamers van de Europese volksmuziek. Iedereen kent de groep door hun passage tijdens Eurosong (2008) met het nummer O Julissi. Let wel: Ishtar is zoveel meer met muzikale pareltjes die de tand des tijds vlot doorstaan. Dankzij de verfijnde vocale en instrumentale bewerkingen wint hun muziek alleen maar aan intensiteit en schoonheid. Terugkerend thema in dit muzikaal verhaal is de liefde.

Mondmasker

Tijdens Reveil is het dragen van een mondmasker verplicht.

Eurosong 2008 - Ishtar

Video

In de funeraire wereld krijgen graven en grafrituelen van mannen de meeste aandacht. De plaats van de vrouw is vaak onterecht ondergeschikt. Deze editie van Reveil plaatst de vrouw centraal en brengt o.a. het verhaal van grootse vrouwen die in Oostduinkerke zijn begraven. Tip: breng zelf een kaarsje of een lichtje mee. Zo help je om een passende sfeer te creëren. De toegang is gratis.

(c) Reveil 

Meer weten?

Cultuur & Erfgoed
058 53 34 40