De herfstvakantie stond volledig in het teken van Halloween. Sint-Idesbald werd omgetoverd tot de griezeligste plek van de kust!

Krijg je maar niet genoeg van de Halloween-gekte? Wil je nog even na-bibberen? We stuurden onze fotografen en videograaf op pad. Zij hadden gelukkig minder last van al dat gebibber en konden zo heel wat leuke beelden maken. Griezel je nog even mee met ons?  

Halloween 2022: the aftermovie

Video

Halloweenmountainbiketoertocht (28/10)

Heel wat lichtjes op vrijdag 28 oktober in de Koksijdse straten. Geen griezels of zombies op pad, maar wel heel wat enthousiaste mountainbikers. Met 1.215 in totaal trotseerden ze de duistere straten en paadjes. De traditionele Halloween Mountainbiketoertocht werd er opnieuw eentje vol griezelbloed, angstzweet en gruweltranen, ongetwijfeld! 

Halloweenspektakel en vuurwerk (29/10)

Sint-Idesbald on fire! Het was griezelig genieten van de talloze impressionante vuuracts en een verbluffend slotvuurwerk. Het publiek vond duidelijk de weg naar Sint-Idesbald want maar liefst 15.000 toeschouwers gaven hun ogen de kost. 

Pompoen versieren (31/10)

Snoeten om te zoenen en prachtige pimpoenen. (Ja, je las dat goed: pimpoenen zijn coolere pompoenen. Ge'pimp'te pompoenen) Het was een Halloween-heerlijke namiddag in St. Idesbald. In een mum van tijd waren de 350 pompoenen uitverkocht. De beste versier- en uitholtechnieken werden bovengehaald. Daar waren geen magische spreuken of zwierende toverstokken voor nodig.  Alleen een beetje fantasie van al die mooi versierde spookjes. 

Sfeervol Sint-Idesbald

Sint-Idesbald kleurde Halloween-oranje! Bewonderde je de vele zitbanken uit stro, helemaal versierd met kleurrijke pompoenen, sierfruit én maïskolven. Niet geschrokken toen je ging zitten? De spinnen waren actief in hun web! Een sterk staaltje opsmukwerk van het Koninklijk Comité 'Koksijde in de Bloemen' met ondersteuning van de diensten Toerisme, Logistiek en Groen. 

Halloweenstoet (31/10)

Enge muziek, versierde wagens, prachtige animatie en een straat vol griezels... De schrik zat er goed in op maandag 31 oktober. Op basis van tellingen van Proximus kwamen maar liefst 19.000 toeschouwers opdagen! Kwam je ook bibberen en beven tijdens de grote Halloweenstoet? Zag jij de heks op de brandstapel opgaan in rook? We jagen je nog even de stuipen op het lijf met heel wat spooky foto's van de avond.

Halloweendoolhof

Wie het Halloweendoolhof op het strand van Sint-Idesbald heeft betreden, waagde zich aan ontmoetingen met de meest duistere creaturen uit de zee. Piratenskeletten, slangenkooien en octopustentakels. Het doolhof was voor het eerst twee weken open voor publiek en je kon kiezen tussen dag- en avondsessies. In totaal zochten 11.000 nieuwsgierigen de uitgang van het griezelige doolhof! 

Video